Economic Local

Fostul administrator al hotelului Traian din Iași vrea contractul de 1 milion de euro din comuna Miroslava! Bogdan Cioncu vrea să construiască un cămin cultural

Publicat: 10 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul administrator al hotelului Traian din Iași vrea contractul de 1 milion de euro din comuna Miroslava Bogdan Cioncu vrea să construiască un cămin cultural
Bogdan Cioncu, fostul administrator al hotelului Traian din Iași, vrea 1 milion de euro de la Compania Națională de Investiții. Finanțarea este pentru construirea unui cămin cultural în comuna Miroslava.

Compania Națională de Investiții investește 1 milion de euro în comuna Miroslava pentru un centru cultural. La licitație s-au prezentat mai multe societăți, printre care și cea deținută de Bogdan Cioncu, un afacerist din Vaslui, care a administrat și hotelul Traian din Iași

Bogdan Cioncu, fostul administrator al hotelului Traian din Iași, s-a înscris la licitația organizată de Compania Națională de Investiții (CNI) SA pentru construirea unui cămin cultural în comuna Miroslava. La procedură s-a prezentat cu societatea Katar Conneg SRL, pe care o controlează. Oferta a fost depusă prin asociere cu Stood Project SRL. La licitație s-au mai prezentat Conest SA – Stufo Arhitectura SRL, Laurențiu H SRL – Refconsteel SRL, Elisa SRL – Straight Project & More SRL, Casrep SRL – Obitory Construct SRL – Otraner SRL, Vertical Build Construct SRL – Inkshape SRL, Inside Construction SRL – Evalon Trust SRL. Investițiile au o valoare estimată de 5,2 milioane lei, fără TVA, adică peste 1 milion de euro. Căminul cultural va avea regimul de înălțime P+1E.

„Amenajările propuse constau în: realizarea unei construcții cu regim de înălțime parter și etaj, cu funcțiunea de cămin cultural. În vederea asigurării utilităților, obiectivul se va racorda la rețelele edilitare din zonă. Structura de rezistență va fi realizată din cadre de beton armat și planșeu din beton armat. Pereții perimetrali exteriori se vor realiza din zidărie de cărămidă cu goluri verticale, cu grosimea de 25 cm și vor fi prevăzuți cu termosistem, în grosime de 10 cm, plasă de fibră de sticlă și tencuială exterioară. Pereții interiori neportanți vor fi realizați din zidărie de cărămidă și BCA, de 15 și 25 cm. Acoperișul va fi tip terasă. Prin proiect se propune și achiziționarea de dotări pentru buna funcționare a obiectivului”, se arată în caietul de sarcini.

Terenul pus la dispoziție de Primăria Miroslava are o suprafață de 8.868 metri pătrați

Pentru realizarea investiției, Primăria Miroslava a identificat un teren liber în suprafață de 8.868 metri pătrați. Suprafața desfășurată a clădirii va fi de 1.012 metri pătrați. La parter vor fi amenajate vestiare, grupuri sanitare, sala de reuniuni și sala de spectacole. La etaj vor fi dispuse ateliere, bibiloteca, grupuri sanitare și birourile. Durata de implementare a proiectului este de 16 luni de la semnarea contractului.

„Toate ofertele financiare ale căror valori sunt aparent neobișnuit de scăzute, prin raportare la prețurile pieței, vor fi temeinic justificate, comisia de evaluare având dreptul de a solicita: documente privind, după caz, prețurile la furnizori, situația stocurilor de materii prime și materiale, modul de organizare și metodele utilizate în cadrul procesului de lucru, nivelul de salarizare a forței de muncă, performanțele și costurile implicate de anumite utilaje sau echipamente de lucru care concură la formarea prețurilor și implicit conduc la valoarea ofertei”, se mai arată în documentație.

Bogdan Cioncu s-a înscris și la licitația pentru construirea primei parcări supraterane din Iași

Societatea lui Bogdan Cioncu, cu sediul social în Vaslui, a participat și la licitația lansată recent de Primăria Iași pentru construirea unei parcări supraterane pe strada Mușatini, nr. 57, în cartierul Alexandru cel Bun. Oferta a fost depusă împreună cu societatea Grupo SRL. Este singura ofertă depusă în cadrul procedurii. Lucrările au valoare estimată de 1,7 milioane euro, fără TVA. Noua parcare va avea o capacitate de 255 locuri. Suprafața construită desfășurată a clădirii va fi de 5.095 metri pătrați. Regimul de înălțime a construcției este D+P+3. La demisol vor fi amenajate 21 de locuri, parter – 42 locuri, etaj 1 – 48 locuri, etaj 2 – 48 locuri, etaj 3 – 48 locuri. Pe terasa parcării supraterane vor fi amenajate alte 48 de locuri.

„Imobilul este o clădire deschisă multietajată cu funcțiunea de parcare autovehciule. În secțiunea transversală, clădirea este configurată pe jumătate de nivel, fapt ce micșorează lungimea rampelor de acces dintre niveluri, raționalizând astfel fluxul de circulație (intrare-ieșire). Clădirea va fi echipată cu instalații de alimentare cu apă pentru grupul sanitar de la demisol. Instalația de canalizare va prelua apele meteorice de pe terasă și cele scurse de pe autovehicule, precum și apele uzate de la grupul sanitar. Clădirea este dotată cu accese, trotuare și racorduri la drumurile adiacente, precum și cu marcaje și semnalizarea rutieră verticală”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu