Culinar

Gelatină pentru piftie. Trucuri din rețeta bunicii care te vor ajuta să obții o piftie delicioasă

Publicat: 11 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gelatină pentru piftie. Trucuri din rețeta bunicii care te vor ajuta să obții o piftie delicioasă
Dacă vrem să obținem o piftie de casă gustoasă trebuie să știm când se pune gelatina și cum să pregătim corect zeama aromată.

Multe gospodine vor să afle care este cea mai bună gelatină pentru piftie. Piftia de casă este nelipsită de la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. Piftia gustoasă poate fi făcută cu carne de porc sau de pui, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare, succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii care te vor ajuta să obții o piftie delicioasă.

Gelatină pentru piftie

Dacă vrem să pregătim acasă o piftie de porc gustoasă și aromată, trebuie să știm când și cum să adăugăm gelatina pentru piftie. Piftia poate fi servită la orice masă, mai ales de Crăciun sau de Revelion.

Piftia este un adevărat deliciu culinar, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație la final ne vom răsfăța papilele gustative. Gelatina pentru piftie ne va ajuta să obținem un adevărat deliciu.

Pe lângă piftie, putem pregăti pentru mesele de sărbătoare și o salată boeuf. Aceasta poate fi ornată în ton cu sezonul de iarnă, iar la final îi vom cuceri pe musafiri. La fel de bine putem face și o friptură fragedă de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi.

Rețeta cu care vei obține un preparat tradițional delicios

Pentru delicioasa piftie de porc vom avea nevoie de 4 picioare de porc, un ciolan cu carne, urechi de porc, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, câteva frunze de pătrunjel, o ceapă, un usturoi, sare, piper și gelatină.

Mai întâi se pregătește carnea de porc. Se spală foarte bine picioarele de porc, ciolanul și urechile de porc. După aceea se pregătește zarzavatul apoi se curăță ceapa, cartofii și usturoiul și se pun întregi la fiert împreună cu carnea de porc.

Se adaugă sare și piper apoi apă cât să acopere carnea și legumele. Se fierbe totul la foc potrivit. Când carnea începe să se desprindă de pe ciolane se verifică zeama dacă se încheagă ușor. Se pun câteva bucăți de carne dezosată în boluri. Se adaugă în zeama din oală gelatina apoi se strecoară zeama în boluri, peste carnea gustoasă.

Castroanele cu piftie se lasă la rece până a doua zi pentru a putea fi servite. În zeama de piftie se pot pune și câteva bucăți de morcov fiert și cartofi fierți, pentru a oferi preparatului un plus de savoare și un aspect deosebit.

Dacă vrem să obținem o piftie de casă gustoasă trebuie să știm când se pune gelatina și cum să pregătim corect zeama aromată. Rețeta de piftie este simplă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un adevărat deliciu. Piftia de porc, de pui, de cocoș sau de curcan este ideală pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative și ne vom aminti de vremea copilăriei. Piftia poate fi ornată cu frunze de pătrunjel, cu câteva felii de morcov fiert sau cu câteva cubulețe de cartofi fierți.

Adauga un comentariu