Prima pagină » Titlurile zilei » Haos pe o stradă din Iași. Localnicii s-au trezit blocați din cauza muncitorilor de la primărie: „Unul era pe telefon, doi stăteau de vorbă și altul dădea cu mătura” – FOTO/VIDEO

Haos pe o stradă din Iași. Localnicii s-au trezit blocați din cauza muncitorilor de la primărie: „Unul era pe telefon, doi stăteau de vorbă și altul dădea cu mătura” – FOTO/VIDEO

21 mai 2024, 02:00, 10 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Pe strada Pantelimon, din Iași, s-a creat haos din cauza lucrărilor de asfaltare, deoarece ieșirile erau blocate, iar oamenii nu aveau pe unde să circule cu mașinile

Ieri dimineață, în jurul orei 8, în spatele Tribunalului Iași, o echipă de muncitori de la Citadin a blocat strada Pantelimon pentru lucrări asupra carosabilului. Localnicii erau nedumeriți de ce se întâmplă, mai ales că trebuiau să circule cu mașinile. Totuși, după câteva ore, lucrările nu înaintau deloc, iar oamenii din zonă au început să-i ia la întrebări.

Haos pe o stradă din Iași

Strada este blocată de la intersecția cu strada Conductelor și până la bulevardul Tudor Vladimirescu. Oamenii au rămas nedumeriți în dimineața zilei de luni, când au văzut poliția și semne că au accesul interzis. Deși echipa de muncitori era prezentă de la 8 dimineață, aceștia nu înaintau prea mult cu lucrările. Oamenii au ieșit pe stradă și au început să-i întrebe ce fac.

„Am trecut pe lângă ei și glumesc și eu, i-am întrebat dacă așa se lucrează. Unul stătea pe telefon, alți doi stăteau de vorbă și altul dădea cu mătura pe stradă. Au blocat strada, însă nu ne-au anunțat și pe noi înainte că o să fie lucrări. Dimineață, fiica mea nu știa pe unde să iasă cu mașina, că erau blocate ieșirile. De 30 de ani, au fost făcute numai cârpeli aici, însă acum îl asfaltează și ei complet”, a spus Maria, o localnică din zonă.

Oamenii sunt convinși că vor beneficia de o stradă normală, fără gropi, deoarece se aproprie alegerile. Timp de patru ani, s-au făcut doar reparații.

„Cu 3 săptămâni înainte de alegeri, asfaltează și ei. Eu le-am zis celor de la primărie că, dacă nu asfaltează și pe aici, eu nu le mai dau votul, măcar acum să îi tragem și noi de mânecă. Oricum, pe noi ne-au lăsat la urmă, nu s-au grăbit să repare pe aici”, a spus o femeie din zonă.

Localnicii vor avea de așteptat câteva săptămâni

Muncitorii umblau dintr-o parte în alta a străzii, cu câte o mătură, deoarece nu prea aveau ce face. După spusele lor, așteptau utilajele pentru decopertarea străzii, deși era deja trecut de ora 10:00, iar localnicii începeau să îi ia la întrebări.

„Deocamdată, pregătim strada, așteptăm colegii cu utilajele și după începem să lucrăm la asfalt. O să turnăm pe toată strada”, a spus un muncitor de la fața locului.

Locuitorii din zonă vor trebui să aștepte încă 3 săptămâni în cazul în care totul va decurge conform planului.

„Preconizăm că în aproximativ 3 săptămâni vom finaliza lucrările, în funcție de condițiile meteo”, a transmis Marius Ionescu, directorul Citadin SA.

Haosul de pe strada Pantelimon va continua pentru încă 3 săptămâni, perioadă în care va fi decopertat carosabilul și turnat un nou covor asfaltic.

Comentarii
  • Pe toate străzile unde se lucrează e la fel.

  • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
    Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Nu uitati familiile lor, in medie 3 persoane. Mai adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei, familiile lor si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire in iarna, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.
    Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! A obtinut si al doilea vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator, iar acum cu alianta PSD-PNL va defila invingator pentru ca ceilalti candidati nu vor face decit sa sparga votul in loc sa se uneasca pentru un singur candidat. Chirica le preda tuturor o lectie despre cum se face politica, iar cetatenilor le arata zi de zi ca poti sa furi cit incape si sa nu faci mare lucru, ca tot esti reales.

  • alt cetățean

    dar se putea lucra etapizat, nu pe toate străzile în campania electorală

  • Asa fac ciudatii astia de muncitori si in Valea Adanca pentru ca nu au sefi langa ei si pentru ca nu gandeste nciunul in firmele astea
    .
    Inteleg ca trag canalizarea, este necesara desigur dar fa domnule un traseu pe unde sa mearga oamenii ce locuiesc in zona cu masinile.

    Nu e normal sa blochezi totul si peste tot si nu mai pot iesi oamenii la scoala si la servici.

    Minte nu au deloc dar vor bani multi si mai ales acum inaintea alegerilor, potul cel mare.

  • Lucrurile au fost prezentate denaturat, cel pe telefon lucra la callcenter, cei care stateau de vorba erau in echipa de management iar cel care dadea cu matura isi facea treaba.

  • Nu conteaza. Bosorogii si bugetarii tot pe Chirica-l voteaza.

  • „Eu le-am zis celor de la primărie că, dacă nu asfaltează și pe aici, eu nu le mai dau votul.”

  • Mvai, numai au loc ţăranii din Botoşani şi Valsui să-şi parcheze cele 3 maşini?
    Nu mai pot odraslele foştilor nomenclaturişti care au moştenit apartamentele de pe Pantelimon să-şi care beşinele dis de dimineaţă în cele nşpe căruţe cumpărate la suprapreţ?
    Mvai, ce tragedie…

  • Tu chiar crezi ca va veni un politician care sa faca bine pulimii? Da un singur exemplum de astfel de politician. Unul singur.
    Ori esti chiar tu vreun politician, ori esti prost granada. Mai lasa-ne.

  • SOS Romania!

    Votati SOS Romania sau veti disparea ca neam si tara.

    Ceea ce muncitorii astia fac nu e vina lor. Ei sunt platiti sa munceasca si atat. De vina sunt cei care le dau ordine.

    Exista un partid care e nationalist si vrea binele romanilor, si partidul ala e SOS Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *