Boli si tratamente

Idei false despre racelile de iarna

Publicat: 14 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Idei false despre racelile de iarna
Idei false despre racelile de iarna

Idei false despre racelile de iarna. Vești bune pentru unii care iubesc sezonul rece și festivitățile de sfârșit de an. Vești proaste pentru alții care se tem de relele de iarnă precum ciuma.

Dar știați că există câteva idei bune despre bolile de iarnă și protecția împotriva virușilor? Vă propunem să sortați adevărul din fals.

„Un complex vitaminic bun mă va ajuta să am o iarnă fără microbi”

FALS. În general, deficiențele importante de vitamine sunt rare. Într-adevăr, o dietă variată și echilibrată satisface aproape toate necesitățile esențiale de vitamine și minerale.

Complexele vitaminice nu sunt, prin urmare, utilizate în mare parte fără deficiență dovedită.

Idei false despre racelile de iarna. Dacă sunteți în căutarea unui mic ajutor pentru a lupta împotriva relelor de iarnă, orientați-vă către tonicele (guarana, ginseng…) care luptă împotriva oboselii sau către ușorii stimulanți ai imunității, precum echinacea.

Atenție, aceste suplimente nu pot fi luate de toată lumea și la orice vârstă. Cereți întotdeauna sfatul farmacistului sau medicului dumneavoastră.

„Fără alcool cu ​​antibiotice”

FALS. Iată o idee pe scară largă! Un consum rezonabil de alcool este acceptat la majoritatea antibioticelor.

Paharul mic ca aperitiv nu este incompatibil cu tratamentul dumneavoastră. Prin urmare, în marea majoritate a cazurilor este posibilă moderația.

Atenție, însă, alcoolul este contraindicat cu alte medicamente. Nu se amestecă cu benzodiazepine sau metronidazol, de exemplu.

Efecte de somnolență crescute pentru unii, efect antabuzal (înroșirea feței, greață, vărsături, tahicardie…) pentru altii. Mai bine să evitați a lua alcool cu unele tratamente. Cereți sfatul farmacistului.

Idei false despre racelile de iarna. „Imbracatul gros pentru a transpira noaptea ne poate vindeca mai repede”

FALS. Este, fără îndoială, o idee primită din momentul în care cineva a observat cursul bolilor fără a avea tratamente ale febrei.

În general, pacienții au început să se simtă mai bine după un vârf de temperatură, așa că s-a crezut la vremea aceea că a fost vorba despre „transpirație”.

Știm astăzi că este fals. Febra, un adevărat mecanism de apărare, este acolo pentru a ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Luptăm împotriva febrei când este slab susținută.

Idei false despre racelile de iarna. Idei false despre racelile de iarna. „Stai la cald ca să nu te îmbolnăvești”

FALS. Aerul foarte rece poate încetini motilitatea microcilelor mucoasei noastre respiratorii și ne irită puțin căile respiratorii, dar nu frigul în sine este cel care ne îmbolnăvește.

Este prezența virusurilor sau bacteriilor. Acești agenți patogeni se dezvoltă și se răspândesc în medii supraîncălzite, slab ventilate și supraaglomerate.

Răspândirea microbilor se face prin strănut, tuse și mâini murdare.

Reflexele fiziologice ale expulzării aerului (tuse, strănut) permit corpului uman să se apere.

Particulele (virusuri, bacterii, iritanți…) sunt astfel vânate pentru a elimina (sau cel puțin reduce prezența) posibile cauze ale infecțiilor.

Dar, de asemenea, datorită acestor mecanisme se răspândesc microbii! Sfaturi pentru a le reduce progresul?

Pune-ți mâna la gura când tușești sau strănuti, spală-ți mâinile în mod regulat și ventilează casa timp de cel puțin 15 minute pe zi.

Adauga un comentariu