Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal: „ FMI va prelua România – confirmare oficială” – VIDEO

Publicat: 01 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Jurnalistul Iosefina Pascal  FMI va prelua România - confirmare oficială - VIDEO
Jurnalistul Iosefina Pascal: „ FMI va prelua România - confirmare oficială” - VIDEO

Jurnalistul Iosefina Pascal aduce în discuție un subiect cu privire la situația economică și explică ce se va întâmpla cu soarta României, asta după ce deputații au decis că au nevoie de scaune în valoare de 500.000 de mii de euro.

„Băieții de la guvernare nu și-au uitat nicio clipă scopurile cu privire la jaful din România. În plină criză economică, domnul Ciucă ne spune că nu e neapărat nevoie să avem mobiler nou în școli, spitale, în grădinițe ca să le redeschidem, nu avem nici noi nevoie de mobilier nou, noi însemnând ei și totuși aflăm că deputații au nevoie de mobilier nou. Au nevoie, mai exact, de 262 de scaune din piele naturală și au nevoie și de vreo 40-50 de măsuțe de cafea. Ei asta fac pe acoli, stau la cafeluțe, la sandviș, la ecler, pierd vremea și ne spun nouă că spitalele nu au nevoie de mobilier nou, că școlile nu au nevoie de mobilier nou, că se poate prăbuși și poate lua foc spitalul, nu e nevoie, putem să le dăm drumul și asa în timp ce ei cheltuie peste 500.000 de mii de euro pe 262 de scaune de piele. Poate nu vă impresionează asta, posate vă impresionează faptul că magistrații și-au mărit retroactiv, adică însemnând începând cu anul 2018, cu 25% salariile. Magistrații trebuie să ia bani cu 25% mai mult pe 5 ani de zile acum, în plină criză economică.

În timp ce aflăm de la televiziuni că e dezastru în sănătate, că nu sunt medicamente pentru bolnavii cronici, de cancer, cei de la Serviciul de Informații Externe își cumpără medicamente de vreo 2 milioane de euro, antidiareice, antiinfecțioase, poate fac un act de caritate și le dau și prin spitale sau românilor care nu mai au bani să își cumpere medicamente sau poate donează la Ministerul Sănătății, că tot spune Rafila că nu are medicamente, deși ține medicamentele generice la dos, ca să cumpărați voi de la Pharma.

Este încă un lung șir de dovezi că jaful în interesul lor continuă și atunci vii și te întrebi cum acoperă ei găurile bugetare, cumpărându-și mobilier de 500.000 de euro, medicamente antidiareice de 1 milion și ceva de euro, mărindu-și salariile magistrații cu 25% în plină criză. Eu văd că ei, trai pe vătrai, noi, 9 din 10 bucureșteni au probleme mari financiare. Este simplu. Nu au niciun plan să acopere acele găuri, cel puțin nu așa cum credeți dvs. Și aici reiterez scenariul de coșmar pe care l-am prezentat ieri, și anume, împrumutul de la FMI și respectiv, cedarea întregii autonomii a României, către FMI și Banca Mondială. Nu mai e doar un scenariu, este un plan și este unul de coșmar și care va nenoroci această țară. Planul acesta este atât de înspăimântător, încât până și Florin Cîțu, groparul economiei României din ultimii ani, este înspăimântat de acest scenariu și a spus clar că nu ar trebui să acceptăm un acord de împrumut de la FMI.

Există deja rapoarte care au ajuns la șefii camerelor din Parlamentul României și la premierul României, Ciucă, rapoarte întocmite de FMI cu diferite reforme propuse și sumele pe care le pot împrumuta României, dacă acceptă acele reforme.

Exact ca în 2010, se repetă același scenariu, când au apărut rapoartele pe la decidenți, după care au apărut acordurile de împrumut, diferența este că la ce găuri avem și la ce se previzionează în România, soarta noastră va fi mai rea decât a Greciei, poate doar comparativă cu soarta Argentinei și dacă nu știți ce este în Argentina, îmi pare rău, mai lăsați micii și berea și reveniți cu picioarele pe pământ”, transmite jurnalistul Iosefina Pascal.

Comentarii
  • Cat de curand o sa ajungem in postura in care a fost Grecia acum vreo 10 ani.
    Cu politicienii de astazi nu se poate face nici o reforma.
    O sa vina FMI si UE sa ne impuna reformele necesare si sa ne conduca tara, pana ce o sa iesim la liman.

Adauga un comentariu