Sanatate

Miere de rapiță. Când se consumă și care sunt beneficiile sale

Publicat: 12 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Miere de rapiță. Când se consumă și care sunt beneficiile sale
Mierea de rapiță are efecte miraculoase pentru organism.

Puține persoane știu ce efecte miraculoase are gustoasa miere de rapiță. Aceasta are o consistență mai rigidă față de celelalte tipuri de miere polifloră, însă este recomandată de medici pentru consum cât mai des cu putință. Mierea de rapiță previne și tratează numeroase boli, fiind totodată și o sursă de energie și bunăstare. Iată când se consumă și care sunt beneficiile sale.

Miere de rapiță

Când vine vorba de remediile din farmacia naturii, mierea de rapiță se află pe listă. Aceasta reprezintă o sursă de energie și bunăstare. Mierea de rapiță este un leac naturist cu efecte miraculoase.

Aceasta este recomandată în tratarea bolilor de stomac, a afecțiunilor respiratorii, cardiace, hepatice și renale. Mierea de rapiță este benefică și în prevenirea sau tratarea infecțiilor cu helicobacter pylori, cu enterococ sau streptococ.

În cazul persoanelor care suferă de insomnie, de atacuri de panică, anxietate și depresie sau celor care se simt copleșiți de stres, se recomandă consumul a trei lingurițe de miere de rapiță pe zi pentru că are efecte sedative și relaxante.

Mierea de rapiță poate fi consumată ca atare sau poate fi integrată în diferite gustări sau băuturi.

Ce efecte are acest deliciu pentru sănătate

Mierea de rapiță poate fi considerateă un remediu miraculos din farmacia naturii. Spre deosebire de mierea polifloră, cea de rapiță are o textură aparte, o culoare intensă de galben, iar proprietățile sale sunt nebănuite.

Mierea poate fi consumată ca atare sau poate fi folosită ca tratament extern. Aceasta vindecă rănile și arsurile dacă se aplică direct pe piele în strat subțire. De asemenea, acest tip de miere reduce problemele gastrice, calmează arsurile la stomac și ameliorează simptomele de gripă și răceală. Mierea de rapiță are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare și previne infecțiile.

Acest deliciu este recomandat și pesoanelor în vârstă, care au probleme cu oasele și articulațiile. Mierea ajută la regenerarea mușchilor și previne sau tratează osteoporoza. În acest caz putem face un leac naturist din miere, nucă și ouă. Pentru leacul naturist în cazul osteoporozei vom avea nevoie de 15 ouă, 15 lămâi, 1 kg de miere de rapiță, 1 kg de nucă măcinată și 200 ml de țuică naturală.

Mai întâi se pisează coaja ouălor și se face ca un praf. Se storc lămâile și se strecoară sucul apoi se amestecă cu coaja de ou. Se lasă compoziția la odihnit timp de 15 zile, iar din când în când se amestecă cu o lingură de lemn. După aceste zile în care s-a dizolvat praful de ouă, se strecoară compoziția, se adaugă mierea, nuca măcinată și țuica. Amestecul obținut se pune la frigider și se consumă a doua zi. Medicii recomandă să se ia câte 3 lingurițe pe zi, una după fiecare masă. Acest tratament este eficient nu doar în cazul osteoporozei, ci și în prevenirea crizelor de spasmofilie cauzate de lipsa de calciu.

Mierea de rapiță are efecte miraculoase pentru organism. Aceasta se consumă cu moderație, la recomandarea medicului, iar beneficiile sunt numeroase. Mierea de rapiță previne sau tratează numeroase boli respiratorii, digestive și cardiace. Leacul din farmacia naturii este la îndemâna oricui, iar rezultatele sunt uimtoare pentru sănătatea organismului.

Adauga un comentariu