Actualitate

O poveste de succes cum rar se poate vedea! Un iesean de 23 de ani a investit 200 de euro intr-o afacere care i-a adus 100.000 de euro intr-un an! Nu a jucat la pacanele si nici la pariuri!

Publicat: 05 mai 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Un tanar iesean a dat lovitura @ Cu 200 de euro a ajuns sa castige o avere @ Chiar de ziua lui, a depus un dosar care avea sa ii aduca in cont sute de mii de euro @ Se bucura de un real succes si este cunoscut chiar si peste Ocean @ Colaboreaza in stransa legatura cu Armata Americana

Afacere trasnet, pusa la cale de un tanar din Iasi. Chiar in ziua in care a implinit 23 de ani a depus dosarul afacerii sale la Registul Comertului. Nici prin cap nu i-ar fi trecut ca are sa fie ziua in care i se va schimba viata definitiv. Sebastian Botez, un tanar iesean in varsta de 26 de ani, a pus pe picioare un plan de afaceri la varsta la care multi inca viseaza. Cu ultimii sai 200 de euro investiti intr-un plan de afacere a reusit sa incaseze sume exorbitante. Sebastian a invatat sa fie programator web, din propria intiativa, nu prin studii superioare sau cursuri, ci din pasiune. A muncit zi si noapte fara a astepta ceva la schimb. A crezut in perspectivele lui si nu si-a abandonat niciodata planul. Astazi, tanarul are lumea la picioare si isi intrevede un viitor in continua ascensiune.

A fost implicata Armata Americana

Ideea de afacere care i-a adus succes tanarului a pornit dintr-o simpla vizita la salon. Observand ca evidenta programarilor era tinuta pe un caiet si ca trebuiau rasfoite zeci de pagini pentru a-i gasi numele, Sebastian a gasit solutia care avea sa-i aduca in cont sute de mii de euro. Dupa numai trei ani de la infiintarea firmei, tanarul lucreaza cu sute de saloane si cu companii cunoscute din Romania, dar si cu Armata Americana. A inceput afacerea de acasa, iar usor -usor a reusit sa investeasca in propriul spatiu. Astazi, are un birou mare si luminos exact asa cum si-a dorit. Sebastian este programator web si are experienta in domeniu de aproximativ sase ani. A decis sa deschida firma in anul 2016, dupa ce a cumulat experienta necesara de la companiile la care lucrase. Avea de ales intre a merge sa lucreze intr-o corporatie sau de a incepe propria-si afacere.

"Am considerat ca as putea avea mult mai multe de castigat daca imi deschid propria-mi afacere. La inceput mi-a fost destul de greu, insa acum merge totul de la sine. Compania mea se numeste Webgrade si a inceput prin a face website-uri mici. Treptat, ne-am schimbat orientarea spre soft-uri ce se implementeaza mai greu, ceea ce nu face toata lumea. Ne axam pe produse mari. Un produs inseamna atunci cand vine un client si zice ca are nevoie de mai mult decat un site. Adica soft de gestiune al afacerii lui, web-site, aplicatie de mobil etc. A doua ramura sunt produsele noastre pe care le vindem pe baza de subscriptie cum ar fi soft-ul Gestio, care este destinat saloanelor. Adica noi gandim cum am putea automatiza un sector de business, apoi il implementam si apoi il vindem pe baza de subscriptie, adica platesti pe luna o suma de bani ca sa ai acces la el. Ideea a venit printr-o simpla vizita la salon pentru a ma tunde. Am observat ca programarile erau tinute pe caiet si m-am gandit ca ar fi mult mai util sa existe ceva automatizat, online, direct. Dupa ce ideea mea a luat amploare si am inceput sa am clienti din ce in ce mai multi, am atras atentia amatorilor", spune Sebastian.

Acesta mentioneaza ca in perioada de inceput a business-ului sau au aparut ca ciupercile dupa ploaie si alte mici companii, care doreau sa ii copieze ideea, insa nu a fost posibil. Soft-ul era prea bine pus la punct si numai un profesionist ar fi putut reproduce partial ceea ce el construise. Acesta mai adauga ca dupa ce a gandit soft-ul, a mers din salon in salon pentru a-si prezenta ideea, care treptat a castigat foarte multi clienti. Acestia platesc o suma lunara pentru a avea acces la platforma destinata tipului de business pe care il detin. A decis sa isi deschida propria afacere pentru ca nu si-ar fi dorit sa petreaca opt ore pe zi intr-un loc de munca. A vrut sa aiba libertate sa faca lucrurile in ritmul pe care si l-a dorit. A facut asta cu brio. Asta o arata succesul pe care il are acum.

Citeste si: Finantare nerambursabila pentru dezvoltarea tinerilor afaceristi

Alti tineri nici macar nu viseaza

La numai 26 de ani, Sebastian Botez are in cont 100.000 de euro. Cu multa truda, fara ajutor din partea nimanui, acum are in subordine alti inca cinci angajati. Tine foarte mult la dezvoltarea echipei sale, in care investeste, si isi permite luxul de a calatori chiar si cate patru saptamani consecutive, fara a avea frica ca afacerea nu este pe maini bune. Cu ambitia specifica varstei, a ajuns sa semneze contracte cu organizatii si firme de care unii aud doar la televizor.

"Firma a ajuns la 100.000 de euro anul trecut, iar anul acesta preconizam ca ne vom dubla cifra de afaceri, cel putin datorita extinderii pe partea de software. Prin proiectul gandit de noi se poate tine evidenta programarilor, a incasarilor, a clientilor, dar si a stocurilor. In cadrul companiei Webgrade colaboram cu Armata Americana, cu Spitalul Arcadia, cu Nestle Romania, Asociatia dermatologilor ieseni, Rez Apartaments – cea mai mare companie de inchiriat apartamente in regim hotelier din Romania, plus numerosi clienti din Statele Unite ale Americii si Canada. Pentru Armata Americana, de exemplu, am facut ceva intern pentru adaugarea datelor in sistem de catre arheologii care merg pe teren. A fost conceputa ca o solutie asupra faptului ca ei nu au internet in zonele in care merg. Astfel, ei vor putea introduce informatiile in sistem fara internet. Pe Compania destinata saloanelor si anume Gestio, lucram cu saloanele Concept Trei, Madlene Nailbar, Posh, Catalin Lungu, Venetta, The Bar, Atipic Salon si lista poate continua", incheie Sebastian Botez.

Compania tanarului a depasit pragul de 200 de saloane din toata tara. Acesta afirma ca nu are datorii de niciun fel si nici investitori sau fonduri externe. A pornit afacerea cu 700 de lei pe care i-a multiplicat. Tanarul iesean care se bucura de un real succes la numai 26 de ani reprezinta un exemplu pentru multi afaceristi locali prin ambitia si perseverenta sa. Nu a apelat la imprumuturi bancare, nu si-a jucat casa la jocuri de noroc, nu a riscat, dar a crezut in ideea sa si in posibilitatea lui de a o materializa. Desi a avut sansa de a avea un castig sigur lunar, o suma frumoasa din partea corporatiilor care i-au dat oferte de lucru, a simtit ca se plafoneaza, ca se plictiseste.

Citeste si: OTIMMC: Program pentru sustinerea tinerilor afaceristi

Adauga un comentariu