Sanatate

Poze-alergii cutanate. Ce include terapia pentru tratarea afecțiunilor dermatologice

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poze-alergii cutanate. Ce include terapia pentru tratarea afecțiunilor dermatologice
Tabloul clinic al alergiilor cutanate este variat

Vizionând unele poze cu alergii cutanate, pacienții pot observa manifestările afecțiunii. Alergiile cutanate sunt un complex patologic de simptome care apar frecvent la persoane de toate vârstele. Boala se caracterizează printr-o varietate de afecțiuni cutanate dureroase. Procentul de cazuri de alergii cutanate este mai mare la copii, din cauza faptului că sistemul lor imunitar este imatur.

O reacție alergică poate apărea la orice substanță din mediul înconjurător. Este important să se identifice cu exactitate alergenul care a provocat manifestarea anormală pe piele pentru a-l elimina din viața de zi cu zi a persoanei alergice. Este mai ușor să faci față alergiilor prin măsuri preventive decât prin tratarea unei creșteri a simptomelor. Prevenirea alergiilor dermatologice constă în imunoterapie și măsuri de îmbunătățire a proprietăților de barieră ale pielii.

persoana care sufera de mancarimi din cauza eruptiilor cutanate
Alergiile cutanate sunt o generalizare a unui grup de afecțiuni dermatologice care apar în urma ingerării unei substanțe sensibilizante

Poze – alergii cutanate. Cauzele care provoacă dezvoltarea bolilor de piele

Alergiile cutanate sunt o generalizare a unui grup de afecțiuni dermatologice care apar în urma ingerării unei substanțe sensibilizante, care provoacă un răspuns inadecvat al sistemului imunitar. Manifestările clinice ale alergiilor la nivelul pielii sunt polimorfe. Acestea pot apărea sub formă de dermatită, urticarie, boala Quincke, eczeme și atopie.

Sarcina specialistului în alergii este să identifice alergenul, să amelioreze starea acută și să adapteze persoana alergică la noile circumstanțe. Terapia țintită include antihistaminice, medicație simptomatică și aplicații topice.

eruptie cutanata pe corpul unei persoane
O reacție alergică poate apărea la orice substanță din mediul înconjurător

Factorul principal în dezvoltarea alergiilor este ereditar. Se pot dezvolta multe tipuri diferite de alergii, printre care cele cutanate, alimentare, oftalmologice, la membranele mucoase ale nasului și ale tractului respirator. Principiul care stă la baza declanșării unei reacții alergice este, totuși, același. Din acest motiv, un istoric familial amănunțit este foarte important pentru a determina natura alergenului.

Unii dintre cei mai comuni alergeni includ diverse tipuri de praf, polen de plante, detergenți și substanțe chimice. De asemenea, alergia poate apărea din cauza unor anumite fructe de pădure și cereale, medicamente și produse de helminți și protozoare.

Simptome provocate de alergeni. Care sunt semnele care anunță schimbări în organism

În plus față de alergenii exogeni, există și substanțe endogene care provoacă un răspuns anormal al sistemului imunitar. Acestea includ compuși care sunt sintetizați de organismul însuși sub influența mediului înconjurător, precum temperaturi scăzute și lumină ultravioletă.

Tabloul clinic al alergiilor cutanate este variat. În funcție de tipul de dermatoză, anumite semne pot fi diferite, dar imaginea de ansamblu este dominată de o serie de probleme distincte. În urma manifestării unei alergii, pacienții suferă de pete pigmentate, vezicule, de la 1-2 mm în diametru până la câțiva centimetri în diametru.

femeie care sufera de mancarimi din cauza eruptiilor cutanate
Este mai ușor să faci față alergiilor prin măsuri preventive decât prin tratarea unei creșteri a simptomelor

De asemenea, femeile îndeosebi suferă de eroziune, crăpături, cruste și uscăciune excesivă. Unele femei simt mâncărimi sau arsuri și umflături. Dacă unul sau mai multe dintre aceste simptome sunt vizibile, ar trebui să consultați un specialist. Simptomele de alergie cutanată pot fi semnul unor patologii grave, de exemplu, infestarea cu viermi.

Diagnosticul bolii. Testele necesare pentru prescrierea tratamentului

Din cauza varietății largi de alergii cutanate, dermatologia clinică oferă o mare varietate de metode de diagnosticare a cauzei și a tipului de alergie cutanată. Deoarece este vorba de manifestări cutanate, programarea inițială poate fi făcută de un dermatolog. Diagnosticul se pune după o examinare și o discuție, pe baza tabloului clinic și a plângerilor tipice. Un alergolog determină natura alergenului, pune diagnosticul final și selectează un regim de tratament.

Procedurile de diagnosticare includ examinarea clinică, colecția de istorie a alergiilor, teste serologice de sânge, teste de sânge pentru imunoglobuline și teste dermatologice pentru alergii. Pentru a afla factorul de alergie, trebuie să se determine nivelul imunoglobulinei E din sânge. Un alt test de sânge informativ în cazul simptomelor inflamatorii prelungite ale alergiilor cutanate este numărul de eozinofile. Un semn al unui diagnostic de succes este faptul că reacția alergică nu a reapărut după ce alergenul identificat de dermatolog sau alergolog a fost eliminat din mediul înconjurător.

eruptie cutanata pe corpul unei persoane
De asemenea, femeile îndeosebi suferă de eroziune, crăpături, cruste și uscăciune excesivă

Principalul sfat este de a elimina iritantul care cauzează alergia din viața celui care suferă de alergie. În cazul în care alergenul nu poate fi eliminat din mediul înconjurător, este important să se reducă la minimum expunerea persoanei afectate.

Persoanele care au identificat după poze că suferă de alergii cutanate, trebuie să urmeze o dietă hipoalergenică, atât în timpul exacerbărilor de alergie, cât și în perioadele de remisiune. Tratamentul simptomatic al alergiilor cutanate include mai multe grupuri de medicamente. Printre cele mai populare se numără antihistaminicele.

Adauga un comentariu