Eveniment-Social

Premiul pentru cartea de debut, acordat tânărului Andrei Victor Cojocaru, la Iași! „Sunt bucuros să văd că literatura este încă vie!”

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premiul pentru cartea de debut acordat tânărului Andrei Victor Cojocaru la Iași Sunt bucuros să văd că literatura este încă vie
Premiul pentru  cartea de debut  acordat tânărului Andrei Victor Cojocaru a adus acestuia o bucurie firească și neașteptată

Premiul pentru cartea de debut acordat tânărului Andrei Victor Cojocaru, în cadrul evenimentului de acordare a premiilor anuale ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România, i-a adus acestuia o bucurie firească și neașteptată. Documentarea cărții publicate a durat opt ani, iar redactarea trei ani. Volumul a fost publicat, astfel încât este adresat unui public larg de cititori

Andrei Victor Cojocaru este scriitor și asistent universitar la Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. A publicat mai multe articole și studii în reviste și volume de specialitate. Preocupările sale științifice vizează literatura comparată, hermeneutica simbolurilor și mitologia comparată. În cadrul evenimentului de vineri, 18 noiembrie 2022, unde au fost acordate premiile anuale ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România, tânărul Andrei Victor Cojocaru a obținut premiul de debut pentru lucrarea sa „De la quest la genul fantasy. Simbolistica drumului inițiatic”.

carte Andrei Victor Cojocaru
Volumul a fost publicat, astfel încât este adresat unui public larg de cititori

Premiul pentru cartea de debut, acordat tânărului Andrei Victor Cojocaru, la Iași

 eveniment Andrei Victor Cojocaru
Prima parte a cărții se focalizează pe definireași încadrarea călătoriei inițiatice în cultura și literatura propriu-zisă a antichității

Simona Modreanu, președinta juriului pentru acordarea Premiilor USR, i-a înmânat vineri, 18 noiembrie 2022, la acordarea premiilor anuale ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România Premiul de debut tânărului Andrei Victor Cojocaru pentru volumul „De la quest la genul fantasy. Simbolistica drumului iniţiatic”.

Tânărul a mărturisit că este onorat să primească acest premiu. El susține că a muncit la această lucrare timp de opt ani pentru a se documenta și trei ani pentru a o redacta, cartea fiind bazată pe teza de doctorat.

„Acest premiu este o bucurie firească și nesperată pentru că, atunci când am depus volumul pentru premiile de debut, am făcut-o din dorința de a promova acest volum, de a-l oferi unor personalități cu greutate din cultura Iașului. Decizia a venit cu atât mai mult, cu cât bănuiam că, sunt mulți alți tineri care scriu lucruri mai valoroase decât cele scrise de mine. Sunt bucuros și onorat, în același timp. Este un efort pe care l-am susținut mai mulți ani scriind acest volum, fiind la bază o teză de doctorat, la care am muncit aproape opt ani de zile pentru documentare și ulterior trei ani pentru redactarea propriu-zisă”, declară Andrei Victor Cojocaru.

eveniment Andrei Victor Cojocaru
Cartea a fost șlefuită pentru a fi accesibilă unui număr mai mare de cititori, nu doar specialiștilor din mediul academic

Despre volumul „De la quest la genul fantasy. Simbolistica drumului inițiatic”

eveniment Andrei Victor Cojocaru
El susține că a muncit la această lucrare timp de opt ani pentru a se documenta și trei ani pentru a o redacta

Laureatul premiului pentru cartea de debut, Andrei Victor Cojocaru, susține că volumul a fost publicat în forma sa adresată publicului larg. A fost șlefuită pentru a fi accesibilă unui număr mai mare de cititori, nu doar specialiștilor din mediul academic.

„Recunoașterea și încrederea care sunt oferite mă obligă, mă responsabilizează pentru a a mă strădui în continuare să ofer mai mult tinerilor mei colegi, pentru că în acest an ocup și funcția de asistent universitar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Litere”, menționează autorul cărții.

Prima parte a cărții se focalizează pe definirea și încadrarea călătoriei inițiatice în cultura și literatura propriu-zisă a antichității. A doua parte este focalizată pe o prezentare mai consistentă a specificului literaturii medievale. Acest capitol este focalizat pe tema călătoriei inițiatice, specific romanelor cavalerești. Ultima parte a structurii de ansamblu constă într-o analiză a semnificației drumului inițiatic în cadrul genului fantasy.

„Sunt bucuros să văd că literatura este încă vie, o realitate palpabilă pentru secolul al XXI-lea. Nu este o epocă de mult apusă aceasta a scrisului și a autorilor care reușesc să impună niște direcții pentru viitorii scriitori care o să vină și care, sperăm că vor reuși să stea cumva pe umerii unor autori care au lăsat ceva în urma lor”, spune Andrei Victor Cojocaru.

Premiul pentru cartea de debut acordat tânărului Andrei Victor Cojocaru a fost o bucurie și o onoare pentru acesta.

Adauga un comentariu