Economic Local

Primăria Iași a făcut anunțul! Patru cămine din Iași vor fi reabilitate energetic. Valoarea proiectului depășește 4,2 milioane de lei

Publicat: 14 dec. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Primăria Iași a făcut anunțul Patru cămine din Iași vor fi reabilitate energetic. Valoarea proiectului depășește 42 milioane de lei
Patru cămine din Iași vor fi reabilitate energetic cu bani europeni

Patru cămine din Iași vor fi reabilitate energetic. Procedura de licitație a fost publicată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice

Municipalitatea ieșeană a publicat ieri, 13 decembrie 2023, procedura de licitație, iar valoarea contractului este de peste 4,2 milioane de lei, fără TVA. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 9 ianuarie 2024, ora 15:00.

Patru cămine din Iași vor fi reabilitate energetic. Primăria Iași caută firme pentru realizarea proiectului

Căminul situat pe bulevardul Tudor Vladimirescu, numărul 79A, cel de pe strada Decebal, numărul 1, căminul situat pe strada Bularga, numărul 14A și cel de pe strada Canta, numărul 60B vor fi reabilitate energetic. Valoarea totală a proiectului este de 4.289.569,59 lei, fără TVA. Finanțarea investiției se va face prin fonduri europene, Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta 5 – Valul Renovării.

„Amplasamentele pe care se vor executa lucrările solicitate fac parte din intravilanul Municipiului Iași și sunt proprietatea UAT Municipiul Iași. Scopul investiției în reprezintă îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale pentru comunități expuse riscului de sărăcie și excluziune socială din Municipiul Iași, printr-o abordare integrată a eficienței energetice și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind atenția cuvenită esteticii și calității arhitecturale ale acestora. Îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor ca acțiune esențială în vederea atingerii obiectivelor naționale și punerii în concordanță cu strategia Uniunii Europene privind reducerea gazelor cu efect de seră și utilizarea sustenabilă a resurselor”, se arată în documentele procedurii de licitație publicate pe SEAP.

Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre în luna aprilie 2023

Plenul Consiliului Local a aprobat proiectul de hotărâre privind documentația tehnico-economică pentru proiectul „Renovare energetică: cămin situat în bulevardul Tudor Vladimirescu, numărul 79A, cămin situat în strada Decebal, numărul 1, cămin situat în strada Bularga, numărul 14A, cămin situat în strada Canta, numărul 60B” în data de 11 aprilie 2023, iar în cursul zilei de ieri, 13 decembrie 2023, procedura de licitație a fost publicată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Este important de precizat faptul că durata execuției va fi de 12 luni.

„Prin realizarea sa se ating parametrii de eficiență energetică a clădirilor, prioritate de rang zero a politicilor europene privind energia și schimbările climatice, dar și a celor privind securitatea aprovizionării cu energie și combaterea «sărăciei energetice». Prin Programul Național de Redresare și Reziliență se pune accentul puternic pe eficiența energetică a clădirilor publice. În ceea ce privește căminul din Bulevardul Tudor Vladimirescu, suprafața terenului pe care este amplasată construcția este de 1.152 mp. Clădirea are un regim de înălțime P+4E (n.r. – parter și 4 etaje). În privința căminului situat în strada Canta, suprafața terenului pe care este amplasată construcția este de 437 mp. Regimul de înălțime este de P+4E”, se mai arată în cadrul documentației.

Patru cămine din Iași vor fi reabilitate energetic. Este vorba de cele situate pe bulevardul Tudor Vladimirescu, pe strada Decebal, numărul 1, pe strada Bularga, numărul 14A și pe strada Canta, numărul 60B. Valoarea investiției depășește 4,2 milioane de lei.

Comentarii
Adauga un comentariu