Local

Primul test pentru Tony în Copou! Duelul disperării între Politehnica Iași și FC U Craiova 1948. Mii de suporteri vin să îl vadă pe antrenorul portughez

Publicat: 08 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primul test pentru Tony în Copou Duelul disperării între Politehnica Iași și FC U Craiova 1948. Mii de suporteri vin să îl vadă pe antrenorul portughez
Antrenorul portughez a cerut sprijinul publicului pentru meciul cu Craiova

Portughezul Tony debutează ca antrenor la Politehnica Iași în meciul din această seară, cu FC U Craiova 1948. Ambele echipe au nevoie disperată de puncte, după ce și-au schimbat antrenorul în urmă cu o săptămână

De la ora 17:30, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, vor fi prezenți mii de suporteri pentru a vedea cum joacă echipa de fotbal după ce a fost preluată de Tony da Silva. Misiunea antrenorului nu este una simplă, deoarece Poli a pierdut primele două meciuri din play-off și riscă să retrogradeze.

Tony debutează pe banca celor de la Poli Iași

Echipa din Copou se află pe locul al 13-lea, cu doar 17 puncte acumulate, fiind urmată de adversara de astăzi, ce are 16 puncte. Ambele formații au nevoie de 3 puncte, deoarece celelalte cluburi se distanțează în clasament. Politehnica Iași este pe loc de baraj la retrogradare. Tony are încredere în lotul disponibil și exclude faptul că jucătorii au contribuit la demiterea lui Leo Grozavu. La meci sunt așteptați mulți suporteri, având în vedere că ultima partidă acasă a fost acum mai bine de o lună. Prețul unui bilet la peluză este de 20 de lei, iar la tribună – 30 de lei.

„Este un meci important pentru tot orașul, de o lună, echipa nu a mai jucat acasă. Sunt toate condițiile ca să avem un meci de fotbal frumos. Am simțit că echipa are voință să schimbe lucrurile. Mergem cu toată încrederea, cu toată voința. O să fie greu, ce nu este greu în viață? Când lucrurile nu merg bine, numai unul este vinovat, antrenorul. Nu poți să dai afară 30 de jucători. Am găsit un lot de băieți responsabili, profesioniști, îi doare și pe ei lipsa rezultatelor”.

Echipa din Craiova, patronată de Adrian Mititelu, și-a schimbat din nou antrenorul și l-a adus pe Eugen Trică. Tehnicianul a fost coleg cu Tony la CFR Cluj, unde amândoi au câștigat trofee importante.

„Eu sunt un fel de antrenor care se gândește numai la jucătorii mei. Am studiat, și cei de la Craiova și-au schimbat antrenorul. Vine Eugen Trică, un foarte bun prieten al meu, am trecut împreună prin cele mai frumoase momente aici, în România. Îi doresc cel mai mult succes. Totuși, eu vreau să câștig în meciul acesta, după poate să își facă munca lui. Eu mă concentrez mai mult la caracteristicile jucătorilor mei și la strategie”.

Jucătorii nu-și explică rezultatele slabe

După ce Leo Grozavu a fost demis, lumea se așteaptă ca jucătorii să dea dovadă de caracter și să aibă rezultate bune. Totuși, privind la ultimele jocuri, au fost niște faze inexplicabile, care i-au costat mult pe ieșeni.

„Ne așteaptă un meci dificil, dar cred că ne-am pregătit bine. Suntem încrezători că putem debloca situația din această perioadă. În viața asta, se pot întâmpla lucruri de genul antrenorilor și jucătorilor. Trebuie să ne facem datoria, avem contract cu Poli Iași. La Galați, a fost un meci pe care l-am controlat, însă fără ocazii, la Botoșani a fost un meci tras la indigo, precum cel din final de campionat. Așa este în fotbal, nu jucăm singuri, doar ne pregătim și intrăm pe teren. Acum e tardiv să dăm explicații despre cum trebuia să facem. Trebuie să ne gândim la următorul meci”, a spus mijlocașul Mihai Bordeianu.

Tony debutează la Politehnica Iași în calitate de antrenor, iar în primul meci oficial întâlnește un fost coechipier.

Adauga un comentariu