Stiri si curiozitati

Psalmi pentru căsătorie grabnică. Ce rugăciuni să rostești pentru a-ți găsi jumătatea și a avea o familie frumoasă

Publicat: 12 aug. 2022
psalmi pentru casatorie grabnica
Psalmii pentru căsătorie grabnică se rostesc zilnic de către cei care vor să își întemeieze o familie și să își găsească sufletul pereche.

Tinerii care își doresc întemeierea unei familii armonioase pot rosti cât mai des cu putință psalmi pentru căsătorie grabnică. Aceștia au o putere deosebită și sunt făcători de minuni pentru cei care se roagă cu multă credință și smerenie. Iată ce rugăciuni să rostești pentru a-ți găsi jumătatea și a avea o familie frumoasă.

Cei mai puternici psalmi pentru căsătorie grabnică

Pe lângă rugăciunile la diferite trebuințe și acatistele tămăduitoare, psalmii au o putere aparte. Aceștia se rostesc după o rânduială anume și sunt de grabnic ajutor. Tinerii necăsătoriți care își doresc să își găsească sufletul pereche însă sunt lipsiți de speranță pot citi zilnic cei mai puternici psalmi pentru căsătorie.

„Atotbunule Doamne! Știu că fericirea mea cea mare stă în a Te iubi cu tot sufletul meu și cu toată inima mea și în a împlini întru totul sfânta voia Ta. Așadar, Tu Însuți îndrumă, Dumnezeule, sufletul meu și umple inima mea: vreau să Îți plac doar Ție, fiindcă Tu ești Ziditorul meu și Dumnezeul meu.

Iar întrucât legea Ta poruncește că oamenii să trăiască în căsnicie cinstită, adu-mă, Părinte Sfinte, la această chemare sfințită de către Tine, fiindcă Tu ai zis: „Nu este bine că omul să fie singur” și făcându-i lui femeia că să-i fie ajutor, le-ai dat binecuvântare să crească, să se înmulțească și să umple pământul.

Auzi smerita mea rugăciune, care se înalță către Tine din adâncul inimii de fecioară: dă-mi soț cinstit și binecredincios, că să Te preaslăvesc în dragoste și înțelegere împreună cu el pe Tine, Dumnezeul Cel Milostiv, pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Pe lângă acești psalmi făcători de minuni, putem rosti și Acatistul Tuturor Sfinților pentru a avea parte de ajutorul forțelor cerești și de binecuvântarea divină. De asemenea, pentru a scăpa de gândurile negre și de deznădejde, putem rosti la sfârșitul fiecărei săptămâni rugăciunea de duminică făcătoare de minuni.

Ce rugăciuni să rostești pentru a-ți găsi sufletul pereche

Preoții îi sfătuiesc pe cei necăsătoriți să rostească zilnic câteva rugăciuni pentru a-și găsi jumătatea și a avea o familie frumoasă. De asemenea, cei care sunt căsătoriți pot rosti rugăciunea soților unul pentru altul.

„Bunule Doamne, ajută-ne să ne amintim mereu de sfințenia căsătoriei și întărește legătura noastră. Miluiește-ne ca să putem trăi viețile noastre în credință și dragoste. Ajută-ne să ne înțelegem și să avem încredere unul în altul și depărtează de la noi certurile. Binecuvântează-ne și ai milă de noi, ca să fim demni de Împărăția Ta; că Tu ești preasfânt, și Ție ne închinăm. În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, acum și în vecii vecilor. Amin.”

Mai mult, de grabnic ajutor este și rugăciunea părinților pentru copii, pentru ca aceștia să își găsească persoana cu care să își întemeieze o familie.

„Doamne, ascultă puțina noastră rugăciune pentru copilul nostru, robul Tău (numele) și nu ne lăsa fără răspuns. Tu ai rânduit ca bărbatul să lase pe tatăl său și pe mama sa și să se unească cu femeia sa și să fie amândoi un trup. Tu ai binecuvântat nunta, arătând curăția ei. Tu i-ai primit în Împărăția Ta pe soții care au dus o viață de evlavie, împlinind poruncile Tale și crescându-și urmașii în frica Ta.

Rânduiește, Doamne, precum știi, ca la vremea potrivită robul tău (numele) să-și întemeieze o familie. Ca nu cumva să trăiască o viață de păcat, stând departe de nuntă. Să nu-și întineze trupul cu patimile și cu poftele, batjocorit fiind de diavol. Ajută-l, Doamne, să găsească o soție credincioasă, o soție blândă, bună și iubitoare, care să-i fie cu adevărat podoabă și alături de care să meargă pe calea mântuirii.”

Psalmii pentru căsătorie grabnică se rostesc zilnic de către cei care vor să își întemeieze o familie și să își găsească sufletul pereche. Psalmii au o putere deosebită și sunt făcători de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.
Adauga un comentariu