Sanatate

Răceala la cap: Simptome și tratament

Publicat: 24 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Răceala la cap Simptome și tratament
De la contactul cu virusul, simptomele se pot manifesta în termen de 1-3 zile

Mulți dintre noi au avut parte de o răceală puternică. Chiar dacă această răceală la cap se simte mai puternică, adesea dispare de la sine.

Răceala la cap, sau pur și simplu, răceala ce se manifestă în zona capului cu migrene, nas înfundat și chiar febră. Poate părea a fi una ce reprezintă o urgență din punct de vedere medical, însă specialiștii au ajuns la concluzia că adesea trece de la sine.

Această afecțiune este indusă de către prezenta unui virus, astfel în lume există multe virusuri ce au capacitatea de a induce răceli. Din statistici, copiii au frecvent răceli pe parcursul unui an, iar adulții înregistrează numere foarte mici.

persoana care isi sufla nasul
Un sistem imun precar favorizează dezvoltarea răcelilor

Simptome pentru răceală și răceală la cap

În general, simptomele răcelii apar după 1-3 zile de la prima expunere cu antigenele virusului. Perioada variază de la om la om, nefiind ceva fix datorită faptului că fiecare are un sistem imun propriu.

Simptomele sunt date de un nas înfundat, care curge, tuse, strănuturi, excreții în gât, umflarea cornetelor nazale, migrene, febră și simptomele pot varia nemanifestându-se toate simultan.

Secrețiile nazale pot fi la început incolore și apoase, iar pe parcurs să devină din ce în ce mai consistentă căpătând o culoare galbenă sau verde. Un fapt ce nu sugerează că ar trebui luați antibiotice!

grafica cu persoane ce au raceala la cap
Anumite perioade ale anului favorizând apariția răcelilor

Când să vizitați medicul specialist

În cazul adulților, nu este deloc necesar un control medical pentru o răceală / răceală la cap. Dar dacă simptomele nu se diminuează și starea se tot înrăutățește, poate semnifica o altă afecțiune, motiv pentru care se recomandă un control medical.

Temperaturile de peste 38.5 grade Celsius pentru perioade mai mari de 3 zile sau febra intermitentă (febră ce dispare și apare constant) pot fi semne ale unor complicații motiv pentru care din nou ar trebui de efectuat o vizită la un specialist.

Atenție mare la scurtarea anormală a timpului de respirație, migrene insuportabile și dureri de sinus. Motiv pentru care uneori pare ca tot capul este afectat, frunte, ochi, maxilar, etc. Dacă durerile nu se ameliorează, medicul devine o obligație.

persoana ce toarna pastile in mana
Medicamentele pot fi găsite cu ușurință în farmacii

Cauze și persoane de risc în dezvoltarea

Sistemul imunitar la copii și bătrâni nu este la fel de bine pregătit ca și cel al unui adult. De asemenea, putem adăuga folosind aceeași premisă că persoanele ce suferă de o scădere a sistemului imun datorată unei maladii (leucemie, HIV, etc).

Vremea de afară este un alt factor ce trebuie luat în calcul căci, o temperatură scăzută ne slăbește imunitatea, iar o atmosferă umedă facilitează prezența bacteriilor. Fumatul face adesea persoanele mult mai predispuse în a contacta aceste boli.

Durerea simțită poate avea drept complicații apariția otitei medii. Simptomele acesteia sunt date în special de febră și durere localizată, asemănătoare răcelii. De asemenea, sinuzita acută poate fi o complicație ce apare des în astfel de răceli.

doctor ce consulta un pacient cu raceala
Dacă situația se agravează, un consult medical reprezintă o necesitate

Tratament pentru răceală și răceală la cap

În general, răcelile simple, se vindecă de unele singure aproape mereu, însă cele la cap au posibilitatea de a rezulta în complicații. Motiv pentru care dacă totul devine prea inconfortabil, un control medical este o necesitate.

Se poate încerca un tratament clasic, cu ceai de mușețel sau tei pentru a ameliora simptomele. Însă, cu dorința de a preveni infecții se poate folosi ceaiul de cimbru, iar pentru eliminarea durerilor cel de salvie.

În cadrul farmaciilor, se poate achiziționa un spray nazal ce să combată efectele induse de răceală și congestia nazală poate dispărea, ușurând astfel respirația. Pentru febră și durere de cap se poate utiliza un analgezic pe bază de ibuprofen.

Adauga un comentariu