Actualitate

Scene șocante la o școală privată din București! Un elev de clasa a V-a ar fi sărit de la etajul trei al unității

Publicat: 14 dec. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Scene șocante la o școală privată din București Un elev de clasa a V-a ar fi sărit de la etajul trei al unității
Un elev de clasa a V-a, de la o școală privată din București, a sărit de la etajul trei al unității

În urmă cu puțin timp, un elev de clasa a V-a a sărit de la etajul trei al unei școli private din București. Deocamdată, nu se știe dacă a vrut să se sinucidă sau pur și simplu e vorba de un incident și copilul s-a dezechilibrat sau a căzut.

Scenele s-au petrecut, conform unor informații pe surse, la King George International School, din sectorul 6. Angajații școlii au sunat la 112, iar minorul a fost transportat la spitalul Grigore Alexandrescu.

Momentan nu se cunosc mai multe detalii. Revenim!

Cazul fetiței de 11 ani, de la Colegiul „Racoviță”, care a încercat să se sinucidă

Într-o ordine de idei asemănătoare, amintim tentativa de sinucidere a unei fetițe de 11 ani, de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, ce a șocat întreaga țară. Acest tragic eveniment s-a întâmplat la doar câteva zile după ce două fete de 15 ani, din Lupeni, județul Hunedoara, s-au sinucis, aruncându-se în gol de la peste 20 de metri.

Este un fenomen îngrijorător, iar specialiștii trag un semnal de alarmă. Elena Angela Roșcan, psiholog expert și psihoterapeut, susține faptul că nevoia de apartenență într-un grup de prieteni poate duce chiar la gesturi extreme.

„În primul rând, este vârsta și specificul psihologiei acestei perioade. Marea majoritate a psihologilor numesc adolescența asta fiind o problemă, pentru că, acum, adolescența nu mai este de la 14-15 ani, ci de la 10-11 ani, iar copii încep să își pună tot felul de întrebări. De exemplu, ei se desprind de relația cu părinții și se întreabă ce așteptări au părinții de la ei și se extinde nevoia de cunoaștere într-un context mai larg al societății.

Apare nevoia unui grup de prieteni și pentru ei contează mult cum sunt văzuți de ceilalți, mulți încep să fumeze, să bea, ba chiar își încep viața sexuală foarte devreme, tocmai pentru a fi acceptați de un grup de persoane. Simt nevoia de a fi validați, acceptați, am întâlnit mai mulți adolescenți care au recurs la gesturi extreme tocmai pentru că nu erau acceptați de alții”, declară Elena Angela Roșcan, psiholog expert și psihoterapeut.

Conform psihologului Elena Angela Roșcan, majoritatea problemelor pornesc din familie, iar copii sunt afectați pentru că nu primesc atenția și iubirea necesară a părinților, din acest motiv recurg la gesturi extreme, însă ei nu sunt conștienți de ceea ce fac.

„Problemele pornesc din familie, contează relația dintre părinți și copiii lor, contează valorile pe care copiii le au, contează enorm iubirea și atenția pe care o primesc copiii din partea părinților, modul în care sunt validați. Este necesar să fim atenți la copilul nostru, să vedem care sunt nevoile lui, să îl cunoaștem, să nu punem presiune pe el. Presiune se pune și la școală, profesorii le cer foarte mult elevilor, chiar materiile sunt cu un grad de dificultate mare, iar cerințele sunt ridicate. Paradoxal, deși avem toate condițiile să fim fericiți, suntem mai nefericiți, pentru că nu se ține cont de latura emoțională, totul se raportează la nevoie cognitivă și la partea materială”, mai spune Elena Angela Roșcan, psiholog expert și psihoterapeut.

Comentarii
  • Niste handicapati tembeli care se cred buricul universului !, auziti la expertii sulii ca cica ” ei sunt afectati ca nu primesc iubirea si afetiunea necesara ”. pai fwutai in gura de retardati ce pretentii mai putem avea la copii de dupa razboi ? la copii din epoca comunista ? la copii de la tara care au invatat la luminare si au ajuns profesori ? la copii care toata copilaria lor au inotat kilometrii prin noroaie si zapezi si au ajuns doctori ?

Adauga un comentariu