National

Toți românii vor să lucreze aici. Iată câte locuri sunt disponibile

Publicat: 02 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Toți românii vor să lucreze aici. Iată câte locuri sunt disponibile
SRI face angajări în luna mai 2024.

Toți români vor să lucreze aici. SRI face angajări. Serviciul Român de Informații deschide înscrierile pentru postul de ofițer operativ/analist în perioada 6 – 31 mai. Iată câte locuri sunt disponibile.

Toți românii vor să lucreze aici

SRI face angajări în luna mai 2024. Postul de muncă cel mai căutat este de ofițer operativ. Ofițerul operativ are rolul esențial de a colecta informații, necesitând abilitatea de a obține acces în medii relevante pentru securitatea națională și de a recruta surse. În plus, trebuie să interpreteze semnificațiile ascunse în detalii aparent minore și să aibă o înțelegere profundă a psihologiei umane și a limbajului non-verbal.

„La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante.”, menționează descrierea de pe site-ul instituției.

Pe de altă parte, ofițerul analist evaluează datele culese de ofițerii operativi și identifică schimbările și tendințele în manifestarea amenințărilor, elaborând scenarii alternative și evidențiind implicațiile pentru a sprijini strategiile de securitate și planurile de acțiune.

„Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. (..) Deși aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care implică în egală măsură inteligența, gândirea critică și creativitatea analistului de informații, dar și o foarte bună cunoaștere a domeniului analizat.”, se precizează pe site-ul SRI.

Ce abilități trebuie să dețină candidații

Cei care doresc să devină ofițeri operativi sau analiști trebuie să îndeplinească cerințele de încadrare în Serviciul Român de Informații conform Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normelor interne și să treacă toate etapele selecției. Candidații care trec cu succes procesul de selecție și sunt declarați admiși la examenul/concursul de admitere vor urma cursuri de licență, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”. Ulterior absolvirii acestor programe, vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

În ceea ce privește studiile universitare de licență, acestea sunt adresate elevilor aflați în clasa a XII-a, absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă 23 de ani. Studiile universitare de masterat profesional se adresează absolvenților de studii de licență care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informații.

Anul acesta cele mai căutate locuri de muncă sunt pozițiile de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil se află în topul preferințelor candidaților. Joburi precum dezvoltatori de software, ingineri de rețea, analiști de date și securitate cibernetică ar putea avea salarii foarte atractive în 2024, datorită cererii mari de pe piață. IT managerii pot câștiga în jur de 6.500 de euro pe lună.

Joburile de viitor vor fi cele din sfera digitalului și nu numai. În România, indiferent de județ, cei care lucrează în IT au câștigat cel mai bine anul trecut, în medie 6.500 de lei pe lună. Topul celor mai bine plătite domenii este continuat de angajații din project management și cercetare/dezvoltare, care au avut, în medie, salarii de 6.000 de lei pe lună, și de cei din management – cu 5.500 de lei. Pe locul patru sunt angajații din construcții/instalații, cu un salariu mediu de 5.000 de lei pe lună.

Adauga un comentariu