Prima pagină » Local » UMF Iaşi îşi bate din nou joc de studenţi. La festivitatea de absolvire aceştia nu vor fi primiţi pe scenă. Motivul halucinant: „Durează prea mult timp”
UMF Iaşi îşi bate din nou joc de studenţi. La festivitatea de absolvire aceştia nu vor fi primiţi pe scenă. Motivul halucinant: „Durează prea mult timp”

UMF Iaşi îşi bate din nou joc de studenţi. La festivitatea de absolvire aceştia nu vor fi primiţi pe scenă. Motivul halucinant: „Durează prea mult timp”

22 iun. 2022, 12:33, 1 ,
BZI.ro, în Local

Sute de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi îşi exprima din nou nemulţumirile cu privire la deciziile luate de conducere. Aceştia afirma că este de neconceput, având în vedere faptul că pandemia nu mai afectează evenimentele, să nu poată urca pe scenă în cel mai important moment din studenţie.

În acest context, viitorii medici au făcut o petiţie pe care au semnat-o şi doresc rezolvarea acestei probleme.

„Absolvenții facultății de medicină din anul acesta, doresc să aibă aceeași oportunitate ca studenții din înainte de pandemie și anume să poată urca pe scena la ceremonia de absolvire. În momentul de fata s-a stabilit ca doar să se ridice în picioare de pe scaune și nu au voie să se urce pe scenă. În acest sens, s-a făcut o petiție care până în momentul de faţă este semnată de 254 de studenți. Familiile studenților străini în special vin din alte tari pentru a îi putea vedea pe scenă. S-a încercat să se ia legătura cu conducerea și să li se spună acest lucru dar am fost ignorați”, a transmis unul dintre studenţii UMF Iaşi.

Vă aducem aminte că UMF Iași a fost implicată într-un scandal de proporții după ce și-a condiționat studenții să intre la examene doar dacă sunt vaccinați anti-Covid-19.

Studenţii UMF Iaşi nu sunt lăsaţi să urce pe scena la festivitatea de absolvire

Cei şase ani au trecut extrem de repede pentru studenţii de la UMF Iaşi. Mai sunt doar câteva zile până la cel mai important şi emoţionat moment din viaţa lor – Ziua Absolvirii. Însă, conducerea universităţii nu doreşte să le ofere un moment memorabil celor din această generaţie. Aceştia nu vor urca pe scena la festivitatea de absolvire pe motiv că „durează totul prea mult”.

„UMF-ul din țară care are nevoie de medici, fură absolvenților primul moment de confirmare a succesului și muncii lor! Deși autoritățile ne spun continuu ce efort fac să rețină în țară medicii români, UMF Iași batjocorește o generație de absolvenți proprii. Mai sunt cinci zile până la ziua visată de mediciniști- festivitatea de absolvire- care să încununeze șase ani de muncă. Pentru studenți și familiile lor, momentul în care absolventul primește pe scenă diploma ar trebui să aibă gustul succesului. Din păcate are gustul umilinței după ce conducerea UMF Iași a decis ca fix acest moment să lipsească din festivitate. Studenții vor fi strigați la catalog iar diplomele (făcute de ei, pentru economie!) nu vor fi înmânate în cadru festiv. Motivul e unul halucinant: ia prea mult timp. Astfel viitorii noștri medici primesc semnalul clar că nu pune preț pe ei universitatea în care s-au pregătit să salveze vieți, nu contează pentru proprii profesori, prea ocupați că să aloce fiecăruia un minut de strălucire și de prețuire. Vor pleca din țară sau vor rămâne acești tineri care pornesc așa în viață? Tăguiesc Ministerul Sănătăţii – România, ministrul Alexandru Rafila-care le va spune colegi absolvenților umiliți la Iași, șeful DSU Raed Arafat- care le va cere să fie în prima linie, prin ministrul Nicolae Ionel Ciucă -ce știe ce important e să fie onorat un om căruia i se cer deseori sacrificii. Studenţii au făcut o petiție. Ei atât au putut și unii poate se tem să o semneze. Dar noi ce facem? Nu am copil medicinist dar odată îmi voi lăsa viață în mână unui medic și aș prefera să fie unul bun și încrezător, nu unul care ca a plecat în viață cu lecția umilinței. Citiți comentariile din petiție și semnați-o doamnelor și domnilor profesori de la UMF Iași, altfel viitorii dvs colegi nu vă vor putea considera modele de urmat și asta chiar ar fi tragic”, este un alt mesaj de nemulţumire.

Link-ul cu petiţia poate fi consultat mai jos:
https://www.petitions.net/graduation_ceremony_2022_umfiasi_-_to_allow_students_to_receive_their_diploma_on_the_graduation_stage_as_in_previous_editions_before_pandemic?u=8223523&uv=43731184

Astfel, din nefericire, nu este prima dată când UMF Iași își bate joc de proprii studenți.

Comentarii
  • Lasati , nu fiți supărați , se poate și mai rău . La Informatica , anul trecut, la festivitatea de absolvire , decanul facultății nici măcar nu a venit la ultima serie care a mai făcut școala cu adevarat. Calcule greșite.( De haram vine , de haram se duce.) . Anul asta a ‘ scos ‘ 100 de locuri mai puține .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *