Local

Contorizarea individuala se poate realiza doar cu un anumit tip de apometre

Publicat: 26 nov. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Contorizarea individuala se poate realiza doar cu un anumit tip de apometre
1

În avizele emise de operatorul de apacanalizare, iesenilor li se precizeaza tipul de contor agreat de operator din întreaga arie de operare. Aceste contoare sunt de tip FLODIS, cu diametrul nominal de 15 mm, clasa de precizie C, echipate pentru citire la distanta cu echipament tip Cyble Everblu, întrucât doar acestea sunt compatibile cu softul detinut si cu terminalele portabile cu citire de la distanta a contoarelor. În aceste conditii, li se recomanda celor care doresc încheierea de contracte individuale în condominii, sa achizitioneze doar contoare de tipul mentionat, pre-echipate pentru citire la distanta, acestea fiind singurele agreate de ApaVital.

Pe baza contractelor individuale, ApaVital va emite facturi individuale, astfel ca nu mai exista riscul ca toti cei care îsi achita datoriile sa stea cu teama de fi debransati de la sistemul public de alimentare cu apa din cauza vecinilor rau-platnici. „Tinem sa va informam ca în facturile individuale se va lua în calcul si se va repartiza în mod egal, pe fiecare apartament, diferenta dintre consumul înregistrat de contorul de bransament si suma consumurilor individuale”, au explicat reprezentantii ApaVital Iasi.

Contractul de furnizare a serviciului încheiat cu utilizatorul colectiv se poate rezilia numai cu acordul scris al tuturor proprietarilor, exprimat prin hotarârea adunarii generale a asociatiei de proprietari, luata cu unanimitate de voturi si dupa achitarea la zi a tuturor debitelor datorate catre operator. De asemenea, in condominiile în care apa calda este distribuita în sistem vertical, utilizatorii trebuie sa mai asigure, pe cheltuiala lor, montarea de contoare de apa cu citire la distanta în toate locurile de consum. Totodata, contorul de apa aferent proprietatii individuale se întretine si verifica metrologic pe cheltuiala utilizatorului.

Adauga un comentariu