Actualitate

EXCLUSIV! Ioan Vatamanu l-a invins pe Tataru la Targu Frumos – FOTO, VIDEO

Publicat: 11 iun. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
@ Din cauza suspiciunilor de frauda la Targu Frumos, numaratoarea voturilor s-a incheiat in aceasta dimineata la ora 8.00 @ In cele din urma social-democratul Ioan Vatamanu l-a invins pe liberalul Gheorghe Tataru cu o diferenta de 7 voturi @ Disperat Tataru i-a chemat in ajutor pe sefii sai de partid deputatii Relu Fenechiu si Cristian Adomnitei
La Targu Frumos s-au numarat voturi toata noaptea. In cele din urma, dimineata, la ora 8.00, au fost anuntate rezultatele finale, iar multimea iesita in strada a putut afla ca Gheorghe Tataru a pierdut in fata lui Ioan Vatamanu la o diferenta de 7 voturi. S-au numarat de mai multe ori deoarece lui Gheorghe Tataru nu-i venea sa creada ca dupa 12 ani paraseste fotoliul de primar al orasului. Si, in disperare de cauza, i-a chemat in ajutor pe sefii organizatiei PNL, deputatii Relu Fenechiu si Cristian Adomnitei. Acestia au solicitat renumararea voturilor, cerere care a fost aprobata de Biroul Electoral din oras. Insistenta liberalilor i-a iritat foarte tare pe sutele de locuitori ai orasului care iesisera in strada dupa ce au auzit ca la una dintre cele mai mari sectii din oras s-a produs  frauda electorala in favoarea lui Tataru. „Hotii”, „Tataru nu te mai vrem”, „Jos PNL” au fost cateva dintre lozincile scandate de multimea iesita in strada. Presiunile pe care le faceau Adomnitei si Fenechiu pentru a salva situatia i-a determinat pe sefii Biroului Electoral din Targu Frumos sa spuna la un moment dat ca-si dau demisia. In cele din urma, dupa ce au vazut ca dupa renumararea voturilor la cateva sectii Ioan Vatamanu a iesit invingator, pe la ora 4.00 dimineata, Fenechiu si Adomnitei i-au felicitat pe social-democrati care erau adunati in jurul deputatului Vasile Mocanu si au plecat acasa. Tataru nu a renuntat insa asa de usor.
Ultima reduta: Scoala „Ion Creanga”
Sefii sectiilor de votare si o buna parte dintre membri au fost toti numiti de Tataru. Ultima sectie de votare unde s-au renumarat voturile a fost cea de la Scoala „Ion Creanga”. Pentru ca aici au fost cele mai mari suspiciuni de frauda, la un moment dat a aparut si prefectul Marian Bosianu. Acesta a asistat la procesul de renumarare a voturilor. La aceasta sectie de votare, la prima numarare a voturilor s-au constatat in plus 60 de buletine pentru functia de primar. De precizat ca aceasta este printre singurele sectii unde Tataru a obtinut mai multe voturi decat Ioan Vatamanu. Prin urmare, existau indicii clare ca frauda apartinea liberalilor. Oamenii lui Tataru din sectia de votare tineau mortis sa-si salveze seful. Multimea astepta in fata scolii, adica a sectiei de votare, cu sufletul la gura. In cele din urma, oamenii lui Tataru au ajuns la concluzia ca nu mai puteau salva nimic si au renuntat sa mai lupte. La sfarsit, Ioan Vatamanu a aratat multimii procesul verbal care-l dadea castigator, iar multimea a scandat in semn de multumire. „S-a facut dreptate, S-a facut dreptate”, „Vatamanu primar”, au fost cateva din lozinicile de la sfarsit. 
PNL a pierdut alegerile in toate orasele si municipiile din judet
Alegerile locale de anul acesta consemneaza un rezultat dezastruos pentru organizatia judeteana a PNL. Astfel, liberalii au pierdut alegerile in toate orasele si municipiile din judet. La Pascani, Grigore Craciunescu va fi inlocuit de social-democratul Dumitru Pantazi. La Podu Iloaiei, Petrica Baciu va fi inlocuit de democrat-liberalul Gabriel Istrate.
Adauga un comentariu