Actualitate

Iata topul celor mai bogati doctori de la Spitalul Sf. Spiridon

Publicat: 03 iul. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iata topul celor mai bogati doctori de la Spitalul Sf. Spiridon
1

@ Averea medicilor de la Sf. Spiridon poate starni invidia, dar si admiratia @ In timp ce un medic rezident este remunerat cu 1.000 de lei, sefii de clinici si-au asigurat vistieria dupa ani de vechime si experienta @ Sunt si medici care investesc in colectii rare de tablouri sau bijuterii

Dupa ce si-au depus declaratiile de avere pe ultima suta de metri, medicii din cadrul Spitalului Sf. Spiridon pot fi clasificati si in functie de averea pe care au adunat-o de-a lungul anilor, dar si dupa ultimele achizitii din 2012. Majoritatea celor care isi ridica leafa lunar de la Sf. Spiridon sunt remunerati si de Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi (UMF). Sume cu cateva zerouri ajung in buzunarul cadrelor medicale si din participarea la diferite proiecte de cercetare, simpozioane sau conferinte, dar si din calitatea de formator. Pe langa activitatea medicala din spital sunt si medici specialisti, care au si cabinete medicale individuale, unde ofera consultatii dupa un program bine stabilit. O parte din medicii cu contract de munca la Spitalul Sf. Spiridon nu s-au multumit cu sumele care le ajung in vistierie si din cand in cand sunt prezenti si in spitalele private, de unde obtin venituri considerabile. Sefii de clinici din spital sunt cei care se pot lauda ca o duc cel mai bine, fata de alti colegi care inca se plang pe la colturi de venituri si conditii de munca. Daca un rezident trebuie sa se multumeasca cu cel mult 1.000 de lei, sefii de sectie au reusit, dupa ani de vechime si experienta, sa fie remunerati cu sume care sa le garanteze un minim confort si un concediu exotic macar o data pe an.

Tablouri si bijuterii

Printre cei care ocupa un loc fruntas in top se numara seful Clinicii Medicina Interna II, Laurentiu Sorodoc. Acesta are mai multe terenuri intravilane si doua hectare de teren agricol, primite sub forma de donatie si o casa foarte spatioasa de 380 mp. Din declaratia de avere rezulta clar ca prof. dr. Sorodoc are o pasiune pentru tablouri de colectie si bijuterii, pentru care a investit 24.000 euro. Cu un cont bancar de aproximativ 50.000 de lei si un depozit de 70.000 de euro, medicul are toate motivele sa faca oricand investitii pentru o colectie de tablouri. Potrivit declaratiei de avere, medicul Laurentiu Sorodoc este actionar unic la Sensimed SRL, cu un fond de investitii de 245.000 lei. In declaratie este precizat si fatul ca societatea se afla in dizolvare. Pentru activitatea medicala din spital si activitatea didactica de la UMF Iasi, in 2012 acesta a primit 124.000 lei, venit brut. Pentru proprietate intelectuala a mai incasat 32.000 lei. La venitul acestuia se adauga si cel al sotiei, medic specialist la Sf. Spiridon si asistent universitar la UMF, in valoare de 43.000 lei. Seful Clinicii de Chirurgie III, prof. dr. Corneliu Diaconu, se claseaza in acelasi top. Veniturile anuale ale medicului chirurg, care insumeaza activitatea medicala din spital si activitatea didactica, se ridica la 122.000 de lei pe anul 2012, potrivit declaratiei de avere.

Sume uriase de la un spital privat

Seful Laboratorului din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi, prof. dr. Dragos Negru, se poate mandri cu o casa de vacanta in localitatea Dobrovat. In banci a pus deoparte in jur de 200.000 lei, iar cele mai mari sume care il claseaza in fata multor medici le obtine de la Arcadia Medical Center SRL, unde valoarea pachetului de actiuni nu este precizata in declaratia de avere. De la Sf. Spiridon si UMF Iasi a obtinut in 2012 aproximativ 100.000 lei. Sotia medicului a cumulat in jur de 33.000 lei de la Arcadia Policlinic si Arcadia Hospital. Sefa Clinicii Oro-Maxilo-Faciala (OMF) are o atractie deosebita pentru colectiile numismatice si cele de tablouri, pentru care a investit pana in prezent 6.000 de euro. Prof. dr. Eugenia Popescu are un depozit bancar de 102.000 lei, un Aro si un Jeep. Din activitatea didactica si cea medicala a cumulat in 2012 in jur de 100.000 lei. Sefa Clinicii de Endocrinologie, prof. dr. Voichita Mogos, are in garaj un Audi A4, iar in conturi 350.000 lei si 70.000 euro. Activitatea universitara si cea medicala i-au adus in 2012 aproximativ 100.000 lei. Sefa UPU-SMURD, conf. dr. Diana Cimpoesu, plateste rate pentru un credit de 175.000 euro si a fost remunerata in 2012 cu aproximativ 146.000 lei, venituri obtinute de la UMF, Sf. Spiridon, dar si in calitate de formator. Sunt si medici care au preferat sa nu isi expuna veniturile pentru 2012, specificand ca toate informatiile se regasesc in fisele si declaratiile fiscale.

Adauga un comentariu