Actualitate

Spovedania celui mai periculos doctor din Iasi! Explicatii halucinante!

Publicat: 05 iun. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spovedania celui mai periculos doctor din Iasi Explicatii halucinante
1

@ Acest medic care provine dintr-o familie de renume din Iasi poate avea pretentii la titlul de cel mai periculos doctor din Iasi @  Colegii au incercat sa-i salveze viata acestui medic inainte de a sti care este adevarul celor intamplate @ Astfel de explicatii n-ar putea trece prin cap nimanui @ Ceea ce a facut el a socat pe toata lumea @ Desi era mort de beat inainte de a intra sa opereze o gravida care se afla in stare grava, doctorul Constantin Fatu sustine acum ca avea gripa @ In ceea ce priveste alcoolemia de 3,47 la mie, spune ca nu era din sangele lui

Situatie de-a dreptul revoltatoare la cea mai mare maternitate din tara: unul dintre medicii ginecologi de aici a acceptat sa se spovedeasca in fata judecatorilor dupa ce a incercat sa intre beat crita in sala de operatie. O pacienta care a ajuns in stare grava la Maternitatea Cuza Voda din Iasi a fost la un pas sa moara pentru ca medicul de garda, Ioan Constantin Fatu Jr., nici nu se putea ridica de pe scaun de beat ce era.

Gravida avea nevoie de o interventie medicala urgenta pentru a putea fi salvata, iar Constantin Fatu nu avea nicio posibilitate sa o opereze. Mai mult, in momentul in care pacienta a fost adusa in spital acesta nu putea fi gasit de nimeni. Se incuiase in camera de garda si nu vroia sa raspunda la nimeni. Desi colegii panicati l-au apelat pe telefonul mobil, acesta n-a raspuns. In cele din urma, au spart usa si au intrat peste el. Era lat. Abia vorbea. Respira greu. Nu vroia sa spuna ce are. Colegii au inteles repede ca este in stare de ebrietate avand in vedere ca in urma cu trei ani a mai fost prins o data beat in timp ce se pregatea sa opereze o alta pacienta. Cei din jurul lui s-au alarmat atunci pentru ca a scapat instrumentarul pe jos si nu putea sta in picioare. La scurt timp dupa aceasta intamplare, a fost bagat in Comisia de Disciplina si a fost dat afara. Numai ca, atunci s-a adresat instantei de judecata spunand tot felul de povesti si a fost reintegrat in munca. Evident, dupa ce s-a reintors in colectiv nu s-a putut abtine si a consumat in continuare bauturi alcoolice in cabinetul sau. Acum, pentru intamplarea care a avut loc pe data de 28 septembrie 2013 s-a plans din nou judecatorilor. Explicatiile lui cu privire la tot ceea ce s-a intamplat in ziua respectiva sunt de-a dreptul surprinzatoare.

Nu era beat turta, era doar gripat

In procesul deschis pe rolul Tribunalului Iasi, Constantin Fatu contesta decizia de incetare a contractului de munca din data de 31 octombrie 2013, sustinand ca a fost luata in mod abuziv. In referatul care se afla in spatele decizie de demitere se arata ca pe data de 28.09.2013, in jurul orei 14.45, medicul Demetra Socolov, seful Sectiei Obstetrica II, a fost anuntat ca doctorul de garda nu poate opera o gravida care era in stare grava. Anuntul a fost facut de Mihaela Tirnovanu, unul dintre medicii care nu reuseau sa-l gaseasca pe Constantin Fatu. Dupa ce trei medici au reusit sa sparga usa, l-au tinut cu forta pe doctorul betivan si i-au luat probe de sange. Avea o alcoolemie de 3,47 la mie.

„Eu nu consumasem in ziua de 28 septembrie 2013. Sustin ca asa-zisa stare de ebrietate se datora unor afectiuni acute de care sufeream in ziua respectiva, si anume, puternice dureri de cap, concretizate in vertij si cefalee, urmare a unei stari de tip gripal. Pentru combaterea acestora eu imi administrasem mai multe medicamente, cumulul acestora ducand la aparitia unei stari de somnolenta si apatie care ar fi putut fi confundata cu starea de ebrietate”, le-a spus Constantin Fatu judecatorilor. „Arat ca subsemnatul nu am fost de acord cu prelevarea unor probe de sange, aceasta operatiune fiind facuta fortat, prin imobilizarea mea brutala, iar metodele de prelevare si manipulare a probelor de sange, intrucat au fost efectuate intr-un cadru nelegal si neprocedural nu pot asigura dovedirea nivelului alcoolemiei mele. Nu exista nicio metoda din care sa rezulte, in speta de fata, ca acel esantion supus expertizarii ar fi prelevat din sangele meu, drept pentru care nivelul alcoolemiei nu poate fi retinut ca adevarat”, a mai declarat betivanul.

Colegii lui sunt niste tradatori…

Pe de alta parte, acesta a sustinut in fata magistratilor ca vrea sa le faca plangeri penale celor care l-au imobilizat pentru a-i lua sange pentru analiza. De asemenea, chiar si in cazul in care ar fi fost beat, medicul a considerat ca acest lucru nu este o abatere grava. „Asa-zisa abatere nu poate fi considerata grava sau foarte grava. La luarea acestei decizii extreme la care eu am fost supus nu s-a tinut seama de rezultatele extraordinare pe care le-am inregistrat de-a lungul carierei mele medicale si universitare”, a completat Constantin Fatu. Cum era de asteptat, i-a atacat si pe colegii sai, care n-au vrut sa-l ajute atunci si sa intre in operatie in locul lui fara sa mai faca atata tam-tam.

„Sustin ca aceasta decizie de desfacere a contractului de munca are la baza conflictul de mai multa vreme cu doamna doctor Lupascu Ivona care a decis sa se razbune pe mine datorita faptului ca i-am imputat in mod public imprejurarea ca a fost pontata ca fiind prezenta la serviciu, intr-o perioada din anul 2012 cand, in fapt, a fost plecata pentru doua saptamani in Dubai, in vacanta de relaxare”, a mai declarat Constantin Fatu.

A pus in primejdie viata pacientei

Pe de alta parte, conducerea maternitatii a explicat ca s-a intervenit atunci pentru binele lui. „S-a actionat sub un impuls profund uman in scopul de a se salva viata contestatorului, iar ulterior, cand s-a constatat ca starea critica a acestuia era datorata consumului de alcool, toti cei prezenti au reclamat sanctionarea drastica a domnului Fatu, dat fiind ca prin comportamentul sau a prejudiciat actul medical si a adus atingere intregii unitati. Prin comportamentul sau, dr. Fatu a pus in pericol viata si sanatatea unei mame si a copilului acesteia si a dus la tulburarea activitatii medicale de garda”, a sustinut conducerea Maternitatii Cuza Voda din Iasi. Pe data de 10 iulie 2013, Constantin Fatu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru conducere a unui autoturism in stare de ebrietate. A urcat beat la volan de mai multe ori, fara nicio frica.

Adauga un comentariu