Actualitate

Teapa romaneasca luata pe pamant american! Smecherii de Bucuresti sunt aproape sa distruga o firma de renume!

Publicat: 11 dec. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teapa romaneasca luata pe pamant american Smecherii de Bucuresti sunt aproape sa distruga o firma de renume
1

@ Ani de zile au lucrat in cele mai diverse locatii, insa nu se asteptau sa fie tepuiti tocmai in acest contract @ Contractele acestei firme au vizat sedii de companii, centre comerciale, ambasade sau institutii publice @ Administratorii firmei reclama mai multe jocuri de culise pentru a fi falimentati

Piata economica romaneasca este de cele mai multe ori o jungla in care reusesc sa supravietuiasca doar foarte putini, aceia fiind de multe ori nu cei mai buni, ci doar cei mai adaptati scurtaturilor prin hatisul de legi si interese. Cei care nu au relatiile potrivite sau un stil suficient de smecheresc de abordare a pietei ajung adesea la insolventa si faliment, fortate de cele mai multe ori de cele dintai sa abandoneze lupta.

Este si cazul firmei iesene Elrom Instalatii Electrice. Asa cum a mai relatat cotidianul BUNA ZIUA IASI, aceasta firma a ajuns in pragul insolventei fiind constransa de datoriile tot mai mari ce se acumulau in dreptul ei. Insolventa a fost ceruta de reprezentantii Directiei Regionale a Finantelor Publice Iasi, pentru o datorie catre bugetul public de aproape 100.000 de lei. „Ieri (10 decembrie – n.r.) judecatorul sindic a decis sa deschida procedura insolventei in cazul nostru. Noi am mers cu un plan de afaceri, de relansare a activitatii pentru a nu ajunge la faliment. Ne-am dorit reorganizarea si nu lichidarea”, a declarat Relu Rusu, administrator al firmei Elrom Instalatii Electrice SRL.

Smecherii de capitala specializati in tepe

Ceea ce este insa socant este ca la randul ei firma ieseana are de recuperat sume uriase de bani de la alte firme cu care au avut relatii contractuale. Cea mai mare teapa le-a fost livrata celor de la Elrom de catre firma bucuresteana Sommering Install SRL, aflata la acest moment in insolventa. Aceasta a contractat o lucrare de amenajare a noului sediu al Ambasadei SUA la Bucuresti si a angajat sub forma de subantrepriza pe cei de la Elrom pentru a executa lucrarile ce tineau de instalatiile electrice. La urma insa firma bucuresteana a luat banii de la americani si i-a lasat pe cei de la Elrom cu ochii in soare si fara niciun ban.

„Noi am primit lucrarea de la noul sediu din Baneasa al ambasadei de la cei de la Sommering Install. Este o practica in Bucuresti ca firmele de acolo sa incheie contractele pentru ca apoi sa le dea la firme din provincie pe care sa le tepuiasca. Asa am patit si noi cu acest contract. Valoarea este foarte mare, de peste 10 miliarde de lei vechi, deci mult peste ce datorii are firma noastra. Din acest motiv am si infiintat noua firma, dar nu ne-a ajutat prea mult pentru ca s-au gasit si prin Iasi cativa tepari de la care incercam si acum sa ne scoatem banii”, a mai spus Rusu. De mentionat ar fi si faptul ca Elrom s-a inscris in tabelul creditorilor. Perioada urmatoare este deosebit de importanta pentru viitorul firmei, de care depind peste 10 angajati.

Adauga un comentariu