Local

Angajament pentru susținerea construirii noului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară din Iași

Publicat: 09 iun. 2021
Fundația de Cercetare Clinică și Experimentală Cardiovasculară Iași în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, Consiliul Județean Iași și Primăria Comunei Miroslava, organizează joi, 17 iunie 2021, ora 11.00 evenimentul „Împreună pentru Inima Moldovei”, care va avea loc în comuna Miroslava, județul Iași, pe amplasamentul unde va fi construit viitorul Institut Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC)

Fundația de Cercetare Clinică și Experimentală Cardiovasculară Iași în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, Consiliul Județean Iași și Primăria Comunei Miroslava, organizează joi, 17 iunie 2021, ora 11.00 evenimentul „Împreună pentru Inima Moldovei”, care va avea loc în comuna Miroslava, județul Iași, pe amplasamentul unde va fi construit viitorul Institut Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC).

Au fost invitați reprezentanți ai Guvernului și ai ministerelor de resort (Ministerul Sănătății, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor), autorități locale și județene din regiunea Moldovei, instituții deconcentrate, reprezentați ai cultelor religioase, precum și reprezentanți ai societății civile și ai oamenilor de afaceri, urmând a fi semnat un Angajament pentru susținerea construirii IRMC din partea tuturor instituțiilor implicate, al reprezentanților politici și al reprezentanților societății civile prezenți, ca o garanție a voinței comune necesare pentru construirea noului Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară.

S-a semnat Protocolul de colaborare între MS, IBC „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, CJ Iași și primăria comunei Miroslava

De asemenea, în cadrul evenimentului se vor prezenta etapele pentru construirea IRMC. Până în prezent s-a semnat Protocolul de colaborare între Ministerul Sănătății, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, Consiliul Județean Iași și Primăria comunei Miroslava și se află în elaborare documentația tehnico-economică pentru finanțarea investiției prin fonduri nerambursabile.
În fiecare an, 60% din persoanele care suferă de boli cardiovasculare riscă să își piardă viața, iar în zona Moldovei procentul este și mai crescut din cauza că actualul IBCV nu mai face față solicitărilor din partea pacienților.

„Inima multor semeni a început să bată pentru Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, determinând primele acțiuni care au făcut ca acest proiect să prindă viață. Dincolo de finanțare, lucrurile se fac cu oameni și din acest motiv, invităm întreaga comunitate să ne susțină demersul și să devină „ctitori” a Institutului, iar împreună putem să salvăm inima Moldovei”, a precizat prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași.

Adauga un comentariu