Actualitate

Angajări la stat. Instituția care scoate la concurs mii de posturi

Publicat: 04 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angajări la stat. Instituția care scoate la concurs mii de posturi
Pentru anul 2022, reprezentanții ANAF și-au propus să adopte o serie de măsuri care au în vedere reducerea evaziunii fiscale, precum și suplimentarea personalului de la nivelul instituției

Vești bune pentru cei care își doresc să lucreze la stat. Se anunță un val de angajări la ANAF. Președintele instituției a făcut anumite precizări pe acest subiect. Iată ce urmează să se întâmple de la anul la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Angajări în cadrul ANAF

Pentru anul 2022, reprezentanții ANAF și-au propus să adopte o serie de măsuri care au în vedere reducerea evaziunii fiscale, precum și suplimentarea personalului de la nivelul instituției. Aceste vești vin chiar din partea Mirelei Călugăreanu, preşedintele Agenției Naționalăe de Administrare Fiscală (ANAF). În prezent, la  nivelul ANAF sunt vacante 3.000 de posturi.

Avem 22.000 de angajaţi în prezent şi 3.000 de posturi vacante. La anul intenţionăm să facem angajări. Am vrut şi anul acesta, dar contextul pandemic nu ne-a permis, a anunțat președintele ANAF.

Măsuri ANAF pentru reducerea fenomenului de evaziune fiscală

Pentru anul care vine, ANAF și-a propus o serie de măsuri care au în vedere reducerea evaziunii fiscale. Unele schimbări s-au produs deja în 2021 când, de exemplu, profesorilor care fac meditații cu elevii, li s-a cerut să o facă legal, cu casă de marcat și să declare veniturile la ANAF.

Investiția este costisitoare, astfel încât sunt multe cadre didactice care au renunțat la a mai face meditații cu elevii. Cei care vor să intre în legalitate, trebuie să se supună rigorilor și să ofere bon elevilor după orele de meditație.

Deschiderea unei forme de organizare, fie că vorbim de PFA sau SRL îi costa pe profesori între 500 şi 2000 de lei.

În cazul profesorilor care nu-şi declară veniturile obținute din meditaţii, riscul este mare ca ei să fie verificaţi de autorități. Conform legii, orice bun personal sau venit suplimentar, care nu are acoperire în documentele fiscale, poate fi pus sub sechestru.

Reprezentanţii profesorilor sunt de părere că ANAF ar trebui să se concentreze pe adevăraţii evazionişti fiscali şi nu pe cadrele didactice.

Adauga un comentariu