Actualitate

Beatrice Mahler pune scăderea numărului de cazuri pe seama restricțiilor și a vaccinării în marile orașe

Publicat: 09 mai 2021
Beatrice Mahler cu mască
Managerul institutului „Marius Nasta" Beatrice Mahler

Medicul Beatrice Mahler, mangerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, a declarat că scăderea constantă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus este atât rezultatul restricţiilor, cât şi al vaccinării din marile oraşe.

„Cred că cele două laturi – restricţii şi campanie de vaccinare – îşi pun amprenta şi ne duc cu paşi siguri, mici, dar siguri către ceea ce ne dorim cu toţii”, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: „Ne îndreptăm cu paşi siguri către ceea ce ne dorim cu toţii”

Mangerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti a susținut că restricţiile şi campania de vaccinare ne duc cu paşi siguri către ceea ce ne dorim cu toţii.

„Din punctul meu de vedere, la cum văd că evoluează lucrurile şi la numărul de pacienţi pe care îi avem internaţi în Institutul «Marius Nasta», dar şi după datele statistice, cred că nu doar restricţiile au dus la scăderea importantă a numărului de cazuri, ci şi impactul pe care îl are vaccinarea în oraşele mari, unde, într-adevăr, campania de vaccinare şi modalităţile de vaccinare sunt diverse. Cred că cele două laturi – restricţii şi campania de vaccinare – îşi pun amprenta şi ne duc cu paşi siguri către ceea ce ne dorim cu toţii”, a menționat Beatrice Mahler.

„Trebuie să continuăm să convingem populaţia să se vaccineze“

Medicul consideră că în continuare trebuie convinsă populaţia să se vaccineze.

„Trebuie doar să continuăm şi să convingem populaţia că trebuie să fie parte a acestei echipe în care noi, cadrele medicale, suntem aici pentru ei, dar îi aşteptăm şi pe ei să vină să se vaccineze pentru că numai aşa putem depăşi momentul ăsta”, a mai afirmat Beatrice Mahler.

Întrebată despre numărul de pacienţi dn secţiile ATI, care pare constant, Mahler a afirmat: ”Scăderea numărului de cazuri din terapie intensivă se va produce mult mai lent pentru că, din păcate, perioada de recuperare a unei persoane care ajunge cu formă critică în terapie intensivă este extrem de lungă. De multe ori, durează trei, patru, chiar şase săptămâni ca o persoană să poată fi admisă din terapie intensivă  într-o secţie normală şi, din păcate, nu întotdeauna reuşim acest lucru şi ne pare rău pentru asta”.

Peste 110.000 de persoane vaccinate sâmbătă

România a înregistrat, sâmbătă, 8 mai 2021, un nou record de vaccinări anti-COVID în decurs de 24 de ore: 110.633 de persoane au trecut pe la centrele de vaccinări din întreaga țară.

Imunizarea a fost facilitată și de acțiuni precum maratonul vaccinării din București, unde în 24 de ore au fost vaccinate peste 7.100 de persoane.

Dintre cele 110.633 de persoane care au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, aproape jumătate, mai precis 50.941 persoane, au primit prima doză, iar în cazul a 59.692 de persoane a fost vorba despre rapel.

Marea majoritate, 92.553 persoane, au fost vaccinate cu vaccinul produs de Pfizer, în timp ce 10.511 au făcut Moderna. Cu AstraZeneca s-au imunizat 6.898 de persoane, iar Johnson & Johnson, noul vaccin introdus în schemă, care se face în doză unică, a fost administrat unui număr de 671 de persoane.

Precedentul record de vaccinări se înregistrase joi, 6 mai, când pentru prima dată România depășea pragul de 100.000 de doze administrate în 24 de ore. Joi au fost administrate 100.454 de doze de vaccin. România atinsese deja capacitatea de a imuniza 100.000 de persoane pe zi încă de la mijlocul lunii aprilie, dar joi a fost prima zi când s-a atins acest prag.

De la debutul campaniei de vaccinare s-au folosit în total 5.891.855 doze de vaccin, astfel că numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 3.580.368, iar dintre acestea, 2.311.487 de persoane au primit deja și a doua doză.

Adauga un comentariu