Magazin

Boala fatală a danturii – parodontoza. Află cum poți să o oprești din evolutie

Publicat: 01 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Boala fatală a danturii - parodontoza. Află cum poți să o oprești din evolutie

Retragerea și inflamarea gingiilor, afecțiune cunoscută popular ca parodontoză, este boala secolului și mulți nici nu știu că o au! 

„8 din 10 români suferă de boală parodontală, cea mai răspândită afecțiune, după bolile cardiovasculare. Această problemă dentară afectează țesuturile de susținere a dintelui și gingia, iar de multe ori, este prea târziu momentul când pacienții afectați decid să vină la stomatolog, acesta fiind motivul principal al pierderii dinților.” – Dr. Lichi Vlad, medic specialist Parodontologie și Endodonție Microscopică în clinicile DENTESSE

Echipa medicală DENTESSE semnalează importanța tratării bolii parodontale prin inițierea unui program de prevenție a riscului de pierdere a dinților, ce are în vedere două  direcții de abordare: #PREVENȚIA și #STOPAREA parodontozei. Află chiar de la medicii specialiști ce trebuie să faci pas cu pas, începând de la identificarea bolii până la stoparea ei.

  1. Programează-te cât mai rapid la medicul specialist parodontolog la primele semne de sensibilitate dentară, retracție a gingiilor, miros neplăcut în cavitatea bucală, sângerare în timpul periajului. Dacă aceste simptome sunt ignorate, în timp se agravează și pot duce la mobilitatea dinților, iar apoi la pierderea lor.

Factorii genetici, bolile sistemice precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare, dereglările hormonale, anumite tratamente medicamentoase pot declanșa boala parodontală. De asemenea, placa bacteriană și obiceiurile vicioase precum fumatul și alimentația bazată pe produse făinoase și dulci sunt factori agravanți ai afecțiunilor parodontale.

  1. Realizează testul patogen pentru a afla dacă ai parodontită! Acest test ajută în ghidarea tratamentului prin stabilirea unui diagnostic corect și complet, care vine în completarea examinării medicului în cabinet. De asemenea, acest test ajută la monitorizarea eficacității tratamentului, determinând dacă sunt necesare măsuri suplimentare. Programează-te acum in clinicile DENTESSE pentru un test patogen pentru parodontită.
  2. Alege tratamentul LASER! Cea mai bună soluție minim invazivă, ce restabilește gingiile FĂRĂ DURERE și cu un număr redus de ședințe. Medicii dentiști specialiști ai clinicilor DENTESSE recomandă terapia LASER ca procedură ideală pentru reducerea sângerării gingivale și mobilității dentare.

Beneficii clinice dovedite ale tratamentului LASER:

  • Nu afectează integritatea țesuturilor sănătoase
  • Decontaminează pungile parodontale
  • Realizează o biostimulare gingivală
  • Reduce numărul de vizite ale pacientului la cabinet
  • Elimină sângerarea gingiilor
  • Elimină mobilitatea dentară
  • Reduce durerea post-tratament

O noutate-avantaj pe care clinicile DENTESSE o aduc pentru #PREVENȚIA și #STOPAREA parodontozei este planul de tratament personalizat folosind alternativ mai multe tipuri de laser.

Programul de prevenție a bolii parodontale este esențial! Fie că suferim de boală parodontală sau nu, controlul bianual la stomatolog este extrem de important pentru a putea preveni sau pentru a depista boala în faza incipientă și a evita riscul de pierdere a dinților. –  Dr. Andreea Cazacu, specialist în Estetică Dentară și Parodontologie în clinicile DENTESSE

Programează acum o consultație la unul din medicii specialiști parodontologi din clinicile DENTESSE și află mai multe despre tratamentele LASER în boala parodontală.

 

 

 

Adauga un comentariu