Magazin

Ce este un VPS și când alegi un server VPS by NameBox

Publicat: 02 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce este un VPS și când alegi un server VPS by NameBox

Ești pasionat de mediul online, ai un blog sau intenționezi să îți deschizi un magazin online? Probabil că ai auzit termenul de VPS sau servere VPS, dar nu știi la ce se referă, cum te ajută, când trebuie să optezi pentru o astfel de soluție și cui îi este e arecomandată din punct de vedere tehnic.

În acest articol vei află răspunsuri din partea echipei tehnice de la NameBox.ro la cele mai frecvente întrebări legate de VPS. Name Box este unul din pionierii industriei de web hosting și găzduire VPS din România, care deservește de mai bine de 10 ani, peste 5.000 de clienți din țară, dar și din străinatate. Potrivit statisticilor lor, zilnic zeci de români se întreabă: când să aleagă un VPS și care este serverul VPS potrivit pentru nevoile lor.

Ce este VPS?

În primul rând, VPS este un acronim de la Virtual Private Server. Serverele VPS sau hostingul VPS este una dintre cele mai populare soluții de găzduire a site-urilor de prezentare și magazinelor online. Această soluție de găzduire web folosește tehnologia virtualizării pentru a oferi site-ului tău resurse bine stabilite din totala capacitate a unui server, astfel încât, site-ul tău să fie mereu online, indiferent de numărul de vizitatori pe care ii vei aduce pe site prin diverse campanii de promovare.

De ce VPS și nu găzduire web obișnuită?

Găzduirea web obișnuită, cea mai ieftină și adesea denumită și găzduire shared este recomandată blogurilor și site-urilor de prezentare nișate, care nu doresc să atragă potențiali clienți din online, vor doar o carte de vizită extinsă în mediul online. Așa cum îi spune și numele, găzduirea shared împarte resursele unui server cu alte câteva zeci de site-uri.

Paralelă între servere și locuințe

Pentru a înțelege mai bine diferența dintre găzduire web obișnuită și un server VPS din punct de vedere al alocării resurselor, vom folosi o paralelă exemplificativă. În momentul în care alegi găzduire shared, te situezi într-unul din apartamentele unui bloc, racordat la centrala cartierului.

În funcție de consumul de apă sau gaze din celelalte apartamente, îți vor rămâne și ție mai multe sau mai puține resurse (sau presiune). În schimb, când optezi pentru un server VPS, locuiești la casă și ești racordat direct la rețea, ceea ce îți permite să ai acces la tot volumul de resurse de care ai nevoie, la orice oră.

VPS vs găzduire shared

Revenind la servere, site-uri și trafic (vizitatori), când un site vecin dintr-o găzduire shared demarează o campanie de publicitate masivă sau un Black Friday, resursele pentru site-ul tău în acea perioada vor scădea. În schimb, la VPS vei avea alocate resurse pe server (procesor, memorie RAM, viteză la internet, etc.) dedicate site-ului tău. Oricând vei avea nevoie de ele, vor fi acolo disponibile pentru ați livra cea mai bună experiență vizitatorilor site-ului tău și potențialilor tăi clienți.

Cui îi este recomandată găzduirea VPS?

Dacă ai citit până aici, deja ai înțeles dacă proiectul online la care te gândești de atât de mult timp are nevoie de un VPS sau nu. Iată o lista cu cele mai frecvente site-uri care au nevoie de hosting VPS:

  • orice magazin online care își dorește să vândă;
  • site-uri de prezentare a serviciilor;
  • site-uri ale agențiilor imobiliare sau dezvoltatorilor imobiliari;
  • site-uri din turism sau horeca;
  • site-uri cu activitate sezonieră unde există vârfuri de consum al resurselor în anumite perioade ale anului;
  • cataloage online
  • blogurile fotografilor profesioniști
  • platforme de anunțuri;
  • market placeuri;
  • șilista poate continua.

Cui nu îi este recomandat un server VPS?

Printre site-urile care nu au nevoie de resurse foarte multe și este suficient un pachet de găzduire web shared:

  • bloguri personale (cu trafic puțin și imagini puține, bine optimizate)
  • site-uri de prezentare nișate, cu o audiență locală
  • cărți de vizită online
  • landing-page-uri pe care nu se va aduce un volum mare de vizitatori

Gânduri de final

Sperăm că acum întelegi mai bine diferențele dintre o găzduire ieftină și un serviciu profesional de hosting. Dacă încă ai întrebări sau pur și simplu nu știi dacă afacerea ta necesită un VPS, intră pe pagina servere VPS namebox și echipa de suport, disponibilă 24/7, îți va oferi consultanță gratuită și răspunsuri la întrebările tale.

Adauga un comentariu