Actualitate

Ce spune jurnalistul Iosefina Pascal despre educaţia din România: „Este la pământ! Tinerii noştri stau la colţul blocului şi sparg seminţe” – VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 23 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Ce spune jurnalistul Iosefina Pascal despre educaţia din România Este la pământ Tinerii noştri stau la colţul blocului şi sparg seminţe - VIDEO EXCLUSIV
Iosefina Pascal a discutat în cadrul emisiunii-dialog BZI LIVE despre activitatea SRI

Iosefina Pascal a abordat la BZI LIVE subiectul momentului din România, şi anume educaţia. După publicarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, jurnalista a menţionat că elevii din ziua de astăzi nu mai fac performanţa din cauza părinţilor şi a sistemului.

Mai mult decât atât, Iosefina Pascal susţine că tinerii se plafonează şi stau la colţul blocului pentru a bea bere şi a sparge seminţe, iar numărul acestora a crescut semnificativ.

„A crescut numărul de tineri care stau în faţa blocului şi sparg seminţe. O activitate de weekend, dar a crescut numărul lor. Ei nu mai au bani să se ducă în vacanţe, restaurante. Compensează, dar eu mă uit că apar discuţii şi oamenii îşi fac calcule neobişnuite, când în trecut spărgeau bani”, a transmis în exclusivitate la BZI LIVE Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal, despre educaţia din România

Jurnalistul Iosefina Pascal în cadrul ediţiei BZI LIVE programată astăzi, 23 iunie 2022, a transmis că educaţia din România este într-adevăr la pământ. Copiii sunt în mare parte deprimaţi, dependenţi de alcool şi droguri, cu gânduri suicidale şi fără un plan de viaţă. Singurii vinovaţi sunt părinţii şi statul, la care se adaugă şi tehnologia nefolosită în beneficiul adolescenţilor, susține aceasta.

„Plătim tot cu viitorul României. Copiii sunt viitorul, nimeni nu este nemuritor. De la nivel de şcoală primară, generală, liceu, sportul nu mai este accesibil maselor şi nici olimpiadele. Acolo se duc vârfurile, dar pe vremea mea la olimpiade participau toţi colegii mei. Era încă o verificare pe parcursul anului, încă un cadru de competitivitate în care îi forţau şi pe aia care nu învăţau să se străduiască. Nu s-a făcut performanţă, dar te ajuta la ceva. Sportul este pentru mase, devenind un lux pentru oamenii cu bani. Ceea ce era rău în mediul rural, în pandemie, unde copiii se duc km întregi pentru şcoală, acolo se face mai multă carte. Marii olimpici de la noi sunt din mediul rural, nu cei de la liceele de elită din Bucureşti. În pandemie am spus ceva care trebuia să cutremure România. Mă felicit că nu am copii, că ar fi fost condamnat la sărăcie, incultură, va avea în jurul său non-valori, fără repere morale, culturale şi sociale. Copiii, în proporție de 40 la sută, în mediul rural nu au avut acces la educaţie în pandemie. Problema este că de acum, Cîmpeanu a spus să îmbinăm școala normală cu şcoala online. Lipsa prezenţei la şcoli a dus la analfabetism şi la distrugerea sănătăţii copiilor. Avem copii deprimaţi, drogaţi, cu gânduri suicidale”, a menționat Iosefina Pascal, în Studioul BZI LIVE.

Mai mult decât atât, cunoscutul jurnalist a menționat că generațiile viitoare de copii vor suferi enorm de mult pentru că li se taie aripile și nu vor mai avea acces la o educație de calitate.

„Tinerii, de la minori până la cei de la facultate întâmpină probleme. Nu sunt împotriva tehnologiei, dar dacă eşti o fire autodidactă atunci te poţi forma, dar dacă eşti o persoană influenţabilă cu puţin timp la dispoziţie ajungi pe căi greşite. E vina părinţilor. Am aşteptări de la părinţi, ei urlă că vor să elimine premiile de la ceremonii. Dacă nu era procesul de primiere, David Popovici nu mai era el singurul care lua medalia de aur. Nu poţi distruge minimul, ei sunt competitivi, dar se promovează în zone care nu trebuie. Părinţii sunt oameni din păcate mulți frustraţi care nu au reuşit să performeze nicăieri şi ei caută să concentreze atenţia a copiilor către lucruri inutile. Ei îi cresc aşa. Nu putem da vina doar pe şcoală și pe Cîmpeanu. Şcoala este cum este societatea. Se vrea scoala online, dar jumătate din copii nu au acces la internet şi etc. La şcoală acum se predă Educaţia de Gen, Muzica și Istoria unde se citeşte despre Esca. Şcoala este oglinda societăţii, suferă mulţi copii care au potenţial, dar aripile lor sunt tăiate din start, neavând acces la educaţie. Tot de la tinerii dornici va veni schimbarea, generaţii de tineri care vor folosi tehnologia în interesul lor”, a conchis cunoscutul jurnalist.

Comentarii
  • Aud cacaturile astea de zeci de ani in fiecare generație se găsește câte un batrancios ca urata asta care sa repete textul asta. Deci dacă aveau bani de restaurant, tinerii își petreceau automat timpul mai vine decât la coltul blocului.

Adauga un comentariu