Magazin

Ce tip de parchet alegi pentru a avea o podea frumoasă pentru mulți ani?

Publicat: 14 ian. 2022

În ziua de azi, când problemele ecologiei sunt foarte importante pentru oameni, pardoseala din lemn este din ce în ce mai mult preferată în locuințe. Oamenii își doresc să aibă case mai prietenoase cu mediul și de aceea se gândesc la utilizarea unor elemente ale filozofiei eco, încă din faza de proiectare, construcție, amenajare. O locuință ecologică este cu siguranță un loc mai confortabil și mai bun pentru sănătate.

Schimbările climatice progresive și creșterea poluării aerului și a pământului sunt probleme care îi preocupă pe oameni din ce în ce mai mult. În plus, ei își doresc cu ardoare o viață mai aproape de natură și de aceea caută soluții pentru a avea o casă cât mai ecologică. Asta implică și folosirea unor materiale naturale pentru amenajarea casei și realizarea designului de interior.

Deși viața ecologică ar însemna de fapt aplicarea unor strategii încă din faza de proiectare și de selectare a materialelor și tehnologiilor ecologice, totuși nu toată lumea își permite să-și construiască o casă de la zero, mai ales în ziua de azi. Prin urmare, cei care locuiesc în apartamente, aleg cele mai bune practici privind amenajarea locuinței, care nu afectează mediul. Ei au grijă nu doar de izolarea termică, ci și de alegerea materialelor și a pieselor de mobilier corespunzătoare.

Ce tip de parchet aleg oamenii pentru o locuință mai ecologică?

Popularitatea pardoselii din parchet stratificat se datorează beneficiilor sale, ce includ și faptul că este total ecologic, fabricat din lemn. De mulți ani, lemnul este folosit în construcția ecologică, cât și pentru pardoseală. Materialele reciclate sunt o alegere bună pentru cei care își doresc să aibă o locuință ecologică. De pildă, lemnul funcționează excelent când vine vorba despre parchet și mobilier.

Parchetul stratificat este recomandat pentru încălzirea prin pardoseală, deși unii oameni ar crede că acest tip de încălzire ar fi folosit doar sub gresie. În ziua de astăzi, în multe case și apartamente se folosește parchetul stratificat pentru că el conferă o senzație plăcută sub picioare și este ușor de instalat. Confortul oferit de acest parchet este ridicat, mai ales dacă se aleg panouri de grosime mare și clasă de abraziune superioară. Despre parchet se spune că este mai rezistent dacă este mai gros. Dacă rezistența sa la abraziune este înaltă, atunci acesta poate avea o durată de utilizare foarte îndelungată, timp de zeci de ani.

În general, acest tip de parchet este preferat de mulți oameni pentru că este rezistent în timp, durabil și ușor de întreținut. Are clasă de rezistență înaltă și raport excelent preț-calitate. Prin folosirea lui, casa este mai frumoasă și mai elegantă.

Când alegi parchetul pentru casa ta, trebuie să întrebi producătorul dacă acesta este potrivit pentru încălzirea în pardoseală. De regulă, parchetul obișnuit nu poate fi folosit pentru un astfel tip de încălzire, însă parchetul stratificat funcționează bine și în acest caz, sub influența temperaturii. Acesta este din lemn și rezistă la fluctuațiile de temperatură și la abraziune (este potrivit pentru scaune cu rotile). În plus, este și foarte elegant, cele mai apreciate nuanțe sunt cele deschise, de fag și nuc. Cu un astfel de parchet poți avea un design deosebit în casă, în stil rustic, eco.

Desigur, parchetul nu este totul, la fel de importante sunt decorațiunile, mobilierul, accesoriile.

Un apartament ecologic înseamnă și folosirea de mobilier din lemn, care este durabil și sigur pentru oameni și animale. Oamenii ar putea ține cont și de sfaturile specialiștilor în design interior pentru amenajarea ecologică a locuinței, a încăperilor acesteia. De exemplu, mobilierul din lemn, ecologic este perfect pentru locuințele în care se dorește un decor tipic eco.

Pentru a avea o locuință ecologică este importantă reducerea cantității de echipamente inutile, deci nu sunt recomandate prea multe aparate electrocasnice și electronice. În acest fel se reduce și consumul de energie și se îmbunătățește atmosfera în casă. Desigur, frigiderul și mașina de spălat automată nu trebuie să lipsească, mai ales dacă se dorește o viață mai confortabilă, însă acestea ar trebui să fie de cea mai înaltă clasă energetică, pentru că astfel vor consuma mai puțină apă și energie.

Adauga un comentariu