Actualitate

Ce trebuie să faceți pentru a avea o salată de vinete perfectă. Care este ingredientul secret

Publicat: 30 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce trebuie să faceți pentru a avea o salată de vinete perfectă. Care este ingredientul secret
Salata de vinete este un preparat popular în România, însă există câteva secrete pentru a fi delicioasă

Vânăta este una dintre cele mai benefice legume. Este utilă atât pentru organism, având numeroși nutrienți, dar și pentru dietă, deoarece are puține calorii.

Salata de vinete este un preparat popular în România, însă există câteva secrete pentru a fi delicioasă.

Cum puteți să vă bucurați de o salată de vinete gustoasă

Deși este un fel de mâncare foarte ușor de preparat, atenția la detalii trebuie sporită atunci când preparați această salată. Contează foarte mult și ordinea ingredientelor, dar și vinetele folosite.

Vinetele care au coaja lucioasa sunt cele mai potrivite. Ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele:

  • 3 vinete mari  cu o consistentă uşor pufoasă
  • o ceapă
  • 70-80 de ml de ulei
  • sare şi zeamă de lămâie după gust
  • opţional: 1 linguriţă de muştar
  • 1 gălbenuş de ou crud

Dacă ne referim la cantitate, ingredientele de mai sus sunt suficiente pentru o masă de patru persoane.

În mod evident, cantitatea ingredientelor poate fi dublată, în cazul în care doriți să gătiți mai multă salată de vinete.

Primul pas pentru această rețetă este coacerea vinetelor. Ele se coc pe o suprafață încinsă, sau chiar cu flacăra, până când coaja lor se carbonizează, iar miezul devine moale.

Ce trucuri trebuie să folosească gospodinele pentru salata de vinete

Deși miezul poate fi înmuiat și la cuptor, ele nu vor mai avea același gust aromat și afumat, pe care l-ar avea dacă ar fi rumenite pe o flacără. De aceea, se recomandă coacerea vinetelor pe o plită încinsă sau pe grătar.

Coaja vinetelor trebuie înțepată cu o furculiță, pentru ca aburii să poată intra înăuntru, iar lichidul să se scurgă. În caz contrar, vinetele pot exploda în timpul coacerii. După ce sunt coapte, vinetele se scot de pe plită și se așează pe un vas. Se va pune puțină sare, iar apoi vor fi acoperite cu un capac. Vinetele trebuie lăsate până se răcesc complet și până când lichidul amărui se scurge din ele. După aceea, trebuie curățată coaja, pentru a nu mai fi arsură pe ele. Ustensilele pe care le folosiți joacă un rol important. Evitați ustensilele de metal atunci când curățați aceste legume. Cele mai bune ustensile pentru acest procedeu sunt cele de lemn, plastic sau ceramic, pentru a nu oxida vinetele.

Modalități pentru prepararea salatei de vinete

Există mai multe moduri prin care se poate găti această rețetă. Spre exemplu, dacă doriți salată de vinete naturală, trebuie să turnați puțin ulei. Amestecul se va freca cu o lingură de lemn, într-un singur sens. După ce s-a încorporat uleiul, se adaugă ceapă tocată fin, sare și zeamă de lămâie.

Salata de vinete poate de asemenea să fie asezonată cu maioneză. Pentru acest tip de salată, peste vinetele tocate se pune ceapă și 3 linguri cu vârf de maioneză. Se amestecă bine, iar la final se adaugă sarea și zeama de lămâie.

Adauga un comentariu