Sanatate

Ceai de soc: Beneficiile livrate de farmacia naturii

Publicat: 06 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Pentru mulți dintre noi, gustul de ceai de soc este similar cu unul dintre gusturile copilăriei, când mama ne făcea o astfel de băutură.

Socul, care este o plantă medicinală populară, cu flori albe și aromă dulce, reprezintă un remediu medicinal încă din cele mai vechi timpuri având proprietăți laxative, sudorifice, antiinflamatoare și dezinfectante.

În medicina populară, florile de soc erau folosite ca remedii datorită efectelor lor antivirale. Ulterior, studiile efectuate de cercetători au demonstrat că florile de soc au multe proprietățile medicinale.

Ceaiul din flori de soc este foarte simplu de preparat. Pentru o cană de 250 ml de apă, aveți nevoie de o lingură de flori de soc. Apa trebuie să fie bine clocotită, la o temperatură de 100 grade Celsius, iar infuzia poate dura până la 6-10 minute. Ceaiul de soc poate fi îndulcit, însă pentru rezultate garantate el este recomandat să fie consumat neîndulcit ori cu puțină miere.

cana cu ceai de soc si flori de soc

Ceai de soc: Beneficii folosite din cele mai vechi timpuri

Ceaiul din flori de soc are multiple întrebuințări, una dintre cele mai des întâlnite fiind pentru tratarea gripei și răcelii. Astfel, acest ceai este recomandat împotriva gripei, răcelii și bronșitelor, chiar de la debutul simptomelor. Trebuie avut grijă ca florile de soc să nu fie fierte în apă pentru a nu deveni toxice, ci făcută o infuzie timp de aproximativ 10 minute.

O altă întrebuințare pentru florile de soc este tratarea sinuzitelor. Astfel, consumul de ceai de soc crește imunitatea mucoaselor nazale, stimulează circulația și are efect antiinflamator. Pentru asta se pun la fiert 2 litri de apă și se adaugă două linguri de plantă uscată de soc. Cu acest preparat se fac inhalații timp de15 minute în fiecare seară, pentru o lună de zile.

Ceaiul din flori de soc este recomandat și pentru reducerea febrei. Acesta stimulează glandele și ajută scăderea temperaturii corpului prin provocarea transpirației abundente.

cana cu ceai de soc si flori de soc

Consumul de ceai de soc este indicat pentru a trata afecțiunile reumatice și artrita, dar și ca remediu în reumatism și gută.

Ceaiul de soc este deja recunoscut drept un bun diuretic, tocmai din acest motiv este indicat în tratamentele bolilor de rinichi și de vezică urinară. Stimulează funcționarea optimă a rinichilor, dar ajută și la eliminarea produșilor toxici din metabolism care sunt eliminați pe cale renală.

Ceaiul de soc are efect analgezic, laxativ, elimină celulita, tratează afecțiunile tractului urinar, calmează pielea iritată, stimulează sistemul imunitar și previne apariția varicelor.

cana cu ceai de soc si flori de soc

Ceai de soc: Cum te ajută în lupta cu kilogramele în plus

Ceaiul de soc are efecte nebănuite în cazul persoanelor care vor să dea kilograme jos. Astfel, acest ceai inhibă apetitul reducând pofta de mâncare și oferind organismului toate resursele de care acesta are nevoie pentru a funcționa normal.

Folosirea unei cure cu ceai de soc pentru dietă ajută și prin faptul că acest ceai are efect laxativ, elimină toxinele din corp, stimulează transpirația abundentă și asigură o bună funcționare a organismului.

Dieta cu ceai de soc poate fi ținută o perioadă de o lună, dar nu mai mult de trei luni, în funcție de numărul de kilograme de care îți dorești să scapi. Nutriționiștii susțin că o cură cu ceai de soc ținută timp de o lună poate să te ajute să scapi de până la 7 kilograme.

În cura de slăbire cu ceai de soc se poate folosi și tinctură de flori de soc. Pentru a se obține se pun într-un borcan 15 linguri de pulbere de flori de soc, două pahare de alcool alimentar de 50 de grade și se lasă la macerat pentru două săptămâni. Borcanul trebuie să fie perfect închis ermetic. După această perioadă filtrează tinctura și consumă o linguriță pe zi, înainte de a consuma cana de ceai.

cana cu ceai de soc si flori de soc

Adauga un comentariu