Sanatate

Ceai pentru arsuri la stomac: Remediu simplu și eficient din inima naturii

Publicat: 16 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai pentru arsuri la stomac Remediu simplu și eficient din inima naturii
Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii se foloseau de puterea vindecătoare a plantelor, pentru a se trata de diferite boli

Un ceai pentru arsuri la stomac este întotdeauna binevenit, atunci când aciditatea crește. Aveți nevoie de doar câteva ingediente și problema este ca și rezolvată.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii se foloseau de puterea vindecătoare a plantelor, pentru a se trata de diferite boli. În trecut, industria farmaceutică nu era atât de dezvoltată, iar plantele reprezentau leacuri primordiale pentru oameni. Odată cu progresul societății, lucrurile au început să se desfășoare cu o viteză accelerată. De aceea, ne-am obișnuit ca vindecarea să se întâmple foarte repede și deseori apelăm la antibiotice. Dar oare aceasta este soluția? Tindem să credem că nu. Astfel că, în continuare, vă vom prezenta câteva remedii simple și eficiente, din inima naturii.

Cel mai bun ceai pentru arsuri la stomac: Ceaiul de fenicul

Semințele de fenicul conțin o substanță, ce poartă numele de anetol. Datorită acesteia, planta are proprietatea de a calma spasmele stomacului, dar și de a împrospăta respirația. Astfel că, puteți consuma o jumătate de linguriță de semințe de fenicul după masă.

Pentru diminuarea acidității din stomac, puteți prepara un ceai din semințe de fenicul. Puneți două lingurițe de semințe de fenicul într-o cană, peste care turnați apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de zece minute, după care se filtrează și se bea imediat ce ați mâncat.

ceai din semințe de fenicul
Puteți consuma o jumătate de linguriță de semințe de fenicul după masă.

Alte ceaiuri cu efecte benefice pentru stomac

Nu doar semințele de fenicul au puteri vindecătoare asupra stomacului, ci și anasonul, chimenul, coriandrul, mușețelul, gălbenelele și ghimbirul.

Anason

Puteți prepara o infuzie din semințe de anason cu flori de levănțică. Aceasta alină disconfortul gastric și ține sub control aciditatea. Într-o cană cu apă fiartă, puneți o linguriță de semințe de anason și una de levănțică. Lăsați la infuzat pentru cinci minute, după care strecurați. Beți acest ceai după masă sau înainte de culcare. Vă va ajuta să evitați refluxul gastroesofagian din timpul nopții.

Chimen

Ceaiul de semințe de chimen este extraordinar, atunci când vă confruntați cu arsuri în piept și la stomac. În plus, le puteți adăuga și în mâncare, pentru un plus de savoare, dar și pentru preîntâmpinarea arsurilor gastrice.

ceai de chimen într-o cană transparentă
Chimenul poate fi folosit atât în mâncăruri, cât și în ceaiuri.

Coriandru

Coriandrul nu este folosit doar pentru a da savoare mâncărurilor, ci previne și disconfortul gastric. În acest fel, el este folosit pentru tratarea durerilor de stomac, indigestiei și refluxului gastric. Utilizați o linguriță de coriandru pentru o cană cu ceai.

Meșețel

Mușețelul este renumit pentru efectul lui calmant. Un ceai cu o astfel de plantă calmează inflamaţia de la nivelul mucoasei gastrice, ajutând digestia şi reducând aciditatea din stomac. Ceaiul de mușețel poate fi îndulcit cu miere.

Gălbenele

Puteți bea ceai de gălbenele timp de două săptămâni, pentru a trata arsurile gastrice. Aveți nevoie de 40 de grame de plantă, pentru un litru de apă. Fierbeți totul pentru 15 minute și apoi filtrați. Beți trei căni de ceai pe zi.

ceai de gălbenele
Ceaiul de gălbenele are efecte miraculoase pentru stomac.

Ghimbir

Ghimbirul tratează cu succes problemele gastrice. Tot ce trebuie să faceți este să dați prin răzătoare 2 centimetri de rădăcină de ghimbir și să stoarceți sucul din aceasta prin presare. Îl puteți consuma dizolvat în apă călduță, cu o linguriță de miere. Mai mult, puteți prepara și ceai de ghimbir.

Adauga un comentariu