Sanatate

Ceai pentru criza de fiere: Remedii pentru tratarea colicii biliare

Publicat: 10 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai pentru criza de fiere Remedii pentru tratarea colicii biliare
Criza de fiere apare la prezența unei pietre în canalul cistic sau în canalul biliar comun al arborelui biliar

Criza de fiere sau colica biliară apare la prezența unei pietre în canalul cistic sau în canalul biliar comun al arborelui biliar. Pentru această afecțiune există mai multe tratamente medicamentoase dar și remedii naturiste, precum ceaiul pentru criza de fiere care este extrem de eficient în tratarea colicii biliare.

Calculii biliari este cea mai întâlnită cauză a colicilor biliare. În situația în care acești calculi biliari blochează oricare dintre cele două canale, fluxul normal de bilă în intestin este întrerupt. Atunci, celulele musculare din canalul biliar se contractă puternic pentru a încerca să mute piatra și astfel apare durerea.

Calculii biliari se formează în vezica biliară și pot fi calculi de colesterol și calculi pigmentari, cu mențiunea că primii sunt preponderenți.

persoana care acuza dureri din cauza crizei de fiere

Criza de fiere: Simptomele colicii biliare

De obicei, în cazul calculilor biliari, nu apar anumite simptome, iar aceștia ajung să obstrucționeze temporar canalul cistic sau pot trece prin canalul biliar comun, ducând la colici biliare simptomatice.

În marea majoritate a cazurilor, cei care au calculi biliari pot să acuze dureri postprandiale temporare. Durerea apare în partea dreaptă superioară a abdomenului și poate iradia și în zona spatelui. De obciei, durerea apare la câteva ore după masă, cel mai frecvent noaptea.

În cazul colicii biliare fără complicații apare doar o senzație de durere. Totuși, în anumite situații, persoanele care suferă de colici bilaire pot acuza simptome de greață și vărsături. Acestea sunt accentuate, de obicei, după mese. Colicile biliare apar adesea seara, mai ales după o masă grea.

În situații mai rare, durerea din timpul unei crize de fiere poate dura între 30 de minute și o oră, însă aceasta se poate păstra și timp de câteva ore, însă într-o intensitate mai mică. Durerea dispare în momentul în care calculul biliar se desprinde de canalul biliar și trece în intestin.

Spre deosebire de colecistită acută sau colangită, la criza de fiere nu apare febra, tahicardia sau chiar hipotensiunea arterială.

persoana care acuza dureri din cauza crizei de fiere

Criza de fiere: Regim alimentar recomandat de medic

Persoanelor care suferă de colică libiară, pe lângă trataemnt, medicul le poate recomandă să-și schimbe regimul alimentar și să renunțe la anumite alimente.

Aceștia trebuie să renunțe să mai consume pâine proaspătă, biscuiți, plăcinte, cornuri, saleuri, foietaje, cerealele cu zaharuri adaugate sau mămăligă ce nu a fost fiartă mai mult.

De asemenea, persoanele cu colici biliare trebuie să renunțe să mai consume produse lactate cu conţinut crescut de grăsimi, cașcaval, smântână grasă, brânzeturi fermentate sau iaurt gras.

În plus, de pe lista alimentelor interzise în cazul celor care suferă de colici biliare se mai numără carnea grasă de porc, oaie, rață, gâscă, carne tocată, care afumată sau prăjită, salam, cârnați, slănină, jumări, maioneză sau sosuri grase sau foarte condimentate.

Nici ouăle prăjite sau fierte tari nu sunt admise în regimul alimentar în cazul celor care suferă de colici biliare.

În ceea ce privește legumele, pe lista celor nepermise intră varza, conopida, broccoli, mazărea, sfecla roșie, fasolea uscată, ceapa sau castravețiii.

persoana care acuza dureri din cauza crizei de fiere

Ceai pentru criza de fiere

Pe lângă respectarea regimului alimentar, pentru amelioprarea durerii produse de colica biliară se recomandă consumul unor ceaiuri din plante.

Astfel, ceaiul de mentă, sub formă de infuzie din 1-2 linguriţe de plantă la o cană de apă, are efect antiseptic, detoxifiant hepatic şi antispastic. Se recomandă în uz intern 2-3 căni pe zi pentru diskinezie biliară şi stări de greaţă.

Un alt remediu naturist este ceaiul de gălbenelele. Acesta are un efect antiinflamator asupra colecistului, normalizând secreţia de bilă şi ajutând la vărsarea ei în duoden și stimulând astfel digestia. Se recoamndă administarrea pe o perioadă de 3 săptămâni, timp în care trebuie să iei câte o linguriţă de tinctură diluată în apă, cu 20 de minute înainte de fiecare masă.

Ceaiul de sunătoare este un alt ceai care poate fi băut de persoanele care suferă de colică biliară. Acesta se administrează câte 2-3 căni de infuzie neîndulcită. Se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită peste care se adaugă o cană de apă clocotită, se acoperă, iar după 15-20 de minute se strecoară.

persoana care acuza dureri din cauza crizei de fiere

Adauga un comentariu