Prima pagină » Turism » Info Turism » Cererea de sejururi pentru litoralul românesc, cu 50% mai mare față de 2019, cel mai bun an din istoria turismului autohton. Cât plătesc turiștii pentru o vacanță la mare

Cererea de sejururi pentru litoralul românesc, cu 50% mai mare față de 2019, cel mai bun an din istoria turismului autohton. Cât plătesc turiștii pentru o vacanță la mare

25 mai 2021, 15:00,
BZI.ro, în Turism

Potrivit unui portal specializat în vacanțe în stațiunile românești de la Marea Negră, cererea de sejururi pentru litoralul românesc a crescut în ultimele două săptămâni cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, cel mai bun an din istoria turismului autohton. Valoarea medie a unui sejur rezervat în această perioadă este de 2.200 de lei iar stațiunile preferate sunt acelea în care s-au făcut investiții în extinderea plajelor sau în unitățile de cazare, precum Eforie Nord, Venus, Neptun, Olimp, Jupiter, etc.

Specialiștii în turism speră ca 2021 să fie anul relansării turismului intern în general şi a turismului de litoral în special.

Cererea de sejururi pentru litoralul românesc, cu 50% mai mare față de 2019

Veste bună pentru cei care au în plan o vacantă în perioada următoare. Se pare că turismul românesc dă semne de viață după perioada nefastă umbrită de pandemia de coronavirus iar românii sunt dornici de a reveni la malul Mării Negre în număr tot mai mare. Astfel, cererile de sejururi pe litoralul românesc au crescut în ultimele două săptămâni cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, considerat cel mai bun an din istoria turismului autohton, anunţă touroperatorul Litoralulromanesc.ro.

Pe fondul relaxării restricţiilor determinate de pandemie, precum şi datorită ofertelor lansate de operatorii din turism, românii se grăbesc să-şi asigure sejurul din această vară pe litoral, astfel că la fiecare mai puţîn de un minut se efectuează o rezervare.

“Mulţi români aleg litoralul românesc şi vara aceasta pentru a petrece principalul concediu din an pentru că se simt mult mai în siguranţă. Criteriile care contează sunt proximitatea faţă de casă, accesibilitatea, precum şi faptul că nu li se solicită un test PCR sau dovada vaccinării, obligatorii pentru călătoriile în străinătate. Iar din acest punct de vedere, credem că turismul intern în general va avea de câştigat în 2021. Am mai constatat faptul că, deşi sunt turişti care adaugă în pachet şi asigurarea cu acoperire Covid-19, numărul lor a scăzut în comparaţie cu lunile ianuarie-februarie, ceea ce înseamnă că mulţi români au o abordare mai relaxată acum faţă de pandemie”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Cât plătesc turiștii pentru o vacanță la mare

În general, rezervările de vacanţe sunt pentru perioada iulie – august, motiv pentru care, în acest moment, deja sunt hoteluri care, pe anumite intervale din vârf de sezon, au grad de ocupare de 100%. Pandemia a modificat şi comportamentul de consum al turistului român: astfel, mulţi se orientează mai ales spre hoteluri de 3 şi 4 stele pentru a beneficia de servicii de calitate şi pentru că se simt mai în siguranţă din punct de vedere sanitar.

”Valoarea medie a unui sejur rezervat în această perioadă este de 2.200 de lei, iar această creştere a cererii se datorează şi faptului că preţurile au rămas la nivelul anului anterior sau chiar mai reduse în unele situaţii. Astfel, vara debutează cu tarife de sub 100 de lei pentru două persoane la un hotel de 3 stele. Durata medie a vacanţei este de 5 nopţi, dar există şi turişti care aleg sejururi extinse, de două, chiar trei săptămâni”, arată compania.

Staţiunile preferate anul acesta sunt şi acelea în care s-au făcut investiţii – fie de către autorităţi, aşa cum este proiectul de extindere a plajelor din Mamaia, fie investiţii private, aşa cum sunt cele făcute de hotelieri în unităţi de cazare în Eforie Nord, Venus, Olimp, Jupiter etc.

“Aceste investiţii transformă cu adevărat litoralul românesc şi îi atrag la mare şi pe românii care nu au mai fost în această destinaţie de mai bine de un deceniu. Ne dorim ca procesul să continue şi să ajungem să ne comparăm cu staţiuni din vestul Europei, nu doar cu cele din ţări învecinate”, adaugă Ionuţ Nedea.

Numărul de turiști, mai mare ca în 2019

Reprezentanţii Litoralulromanesc.ro consideră că în acest sezon estival numărul turiştilor care vor petrece un sejur la Marea Neagră va creşte în comparaţie cu ultimii doi ani şi speră că 2021 este anul relansării turismului intern în general şi a turismului de litoral în special. Mai mult decât atât, în această perioadă se desfășoară si programul Litoralul pentru Toți, program prin care turiștii pot găsi oferte reduse la cazare.

Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye SRL din Constanţa, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanţe în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, atât ca număr de turişti, cât şi ca vânzări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *