Magazin

Construiești un spațiu nou pentru afacerea ta? Iată la ce să fii atent în procesul de proiectare!

Publicat: 25 oct. 2021

Dacă vrei să creezi un nou spațiu în care să-ți desfășori afacerea, cu siguranță știi că este un pas mare, care necesită atenție și organizare. Pentru a nu avea surprize neplăcute, trebuie să ai un plan bine pus la punct, atât din punct de vedere arhitectural, cât și din perspectiva altor elemente utile. Având în vedere că proiectarea este un proces complex și complicat, care trebuie să cuprindă mai multe segmente esențiale, este recomandat să ai în vedere câteva detalii semnificative, care nu trebuie ignorate. 

În acest articol, vei afla 3 lucruri pe care le poți lua în considerare în procesul de proiectare!

  • Eco friendly

În cazul în care îți dorești ca locația respectivă să fie eco friendly, trebuie să te gândești la acest aspect încă din faza de proiectare, pentru a găsi cele mai bune soluții și metode de a reuși să ai un business verde. Așadar, poți monta, de exemplu, panouri fotovoltaice, care să genereze curent electric, folosind o sursă regenerabilă. Dacă vrei să afli mai multe despre legislația existentă în România cu privire la sursele de energie regenerabilă, documentează-te și cercetează toate variantele, înainte de a decide care sunt cele potrivite pentru tine și pentru compania ta. De asemenea, poți alege corpuri de iluminat, electronice și produse similare, care să fie cât mai economice, atât din punctul de vedere al consumului, cât și din perspectiva materialelor din care sunt realizate. Poți decora spațiile cu plante și elemente naturale, care să purifice aerul din încăperi și care să creeze o atmosferă relaxantă.

  • Ventilația

Ventilația este un detaliu esențial, deoarece orice spațiu de lucru (mai ales cele de mari dimensiuni) au nevoie de o ventilație corespunzătoare, care să favorizeze circularea optimă a aerului, astfel încât mediul să fie unul proaspăt, curat și sănătos. De aceea, orientează-te către firme specializate în astfel de articole, pe care le poți integra în proiectul tău. Sistemele de ventilație Lindab pot fi folosite în diferite zone din perimetru, în funcție de planul proiectantului de instalații.

  • Arhitectura spațiilor interioare

Designul interior este foarte important atunci când creezi un spațiu profesional, deoarece randamentul angajaților poate fi influențat de atmosfera din birouri. Așadar, încă din faza de proiectare, trebuie să optezi pentru o organizare optimă a perimetrelor, ținând cont de împărțirea spațiilor, de amplasarea ferestrelor și de alte detalii similare. Toate aceste elemente pot contribui, în mod pozitiv, la eficientizarea activităților care se vor desfășura în respectiva locație. Apelează la ajutorul unui specialist, pentru a crea un design inedit, modern, plăcut și armonios!

În concluzie, sunt multe lucruri pe care le poți gândi încă dinainte să începi construcția efectivă. O astfel de abordare te poate ajuta să gestionezi procesul într-un mod organizat și eficace, iar acest demers nu poate duce decât la rezultate bune pe termen lung. Nu sări etape importante, ci ai grijă să parcurgi toți pașii necesari pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, într-o manieră ideală și benefică pentru businessul tău!

Sursă foto: pixabay.com

Adauga un comentariu