Actualitate

Copil de 12 ani a fost găsit înecat într-o baltă în județul Olt – VIDEO

Publicat: 14 iun. 2020

Copil de 12 ani a fost găsit înecat într-o baltă în județul Olt. Un copil de 12 ani a fost găsit decedat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o baltă în comuna Vlădila, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Copil de 12 ani a fost găsit înecat într-o baltă

Copil de 12 ani a fost găsit înecat într-o baltă în județul Olt. Pentru căutarea şi aducerea la suprafaţă a copilului au intervenit, timp de aproximativ două ore, echipaje de pompieri şi scafandri, corpul minorului fiind găsit în baltă, la o adâncime de aproape cinci metri.

„Echipa de scafandri a ISU Olt, cu o autospecială pentru transport scafandri şi echipamente la locul intervenţiei şi două ambarcaţiuni, două autospeciale de prima intervenţie şi un echipaj SMURD, din cadrul Detaşamentului Caracal, au intervenit noaptea trecută, în comuna Vlădila, pentru căutarea unui copil posibil înecat în Balta Vlădila. Căutările s-au executat de către scafandri, dar şi cu ajutorul ambarcaţiunilor şi accesoriilor specifice de căutare-salvare. Scafandrii au găsit trupul neînsufleţit al minorului, în vârsta de 12 ani, din comuna Vlădila, la aproximativ 12 metri de mal, adâncimea apei fiind de circa cinci metri”, a spus Băsăşteanu.

Medicul din cadrul echipajului de la Ambulanţă prezent la locul intervenţiei a constat că minorul era decedat.

Potrivit unor surse neoficiale, copilul s-ar fi dus la baltă la scăldat.

Un copil a fost luat de viitură

Un copil a fost luat de viitură în județul Bihor. A fost găsit în această dimineață de forțele de ordine. Copilul, în vârstă de 4 ani, luat sâmbătă de o viitură în localitatea Valea de Sus, județul Bihor, a fost găsi mort.

Polițiștii bihoreni au declarat că trupul acestuia a fost găsit în cursul dimineții de duminică, 14 iunie 2020, de un localnic în localitatea Moțești, situată în aval de Valea de Sus, într-un pârâu unde a fost adus de ape. Bărbatul a sunat la numărul unic de urgență 112 și a anunțat descoperirea. Căutarea copilului, luat sâmbătă de viitură, a fost sistată în timpul nopții timp de câteva ore, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în zonă, și a fost reluată duminică în jurul orei 6.30.

La căutări au participat zeci de pompieri militari din cadrul a două subunități, localnici și polițiști, fiind vizate cu precădere, suprafețele din jurul podurilor, podețelor și barajelor formate de aluviunile aduse de viitură.

Totodată, a fost solicitat în sprijin un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, care să survoleze întreaga zonă.

Sute de case inundate

Peste 100 de case din patru localităţi au fost inundate şi trei persoane au rămas izolate din cauza apelor revărsate, în urma fenomenelor meteo vizate de Codul portocaliu de vreme severă emis pentru judeţul Mureş, a anunţat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea”.

Potrivit unui bilanţ al ISU Mureş, în urma ploilor torenţiale căzute, începând de sâmbătă seara, pompierii militari au fost solicitaţi, prin apel 112, să intervină în numeroase situaţii de urgenţă în oraşele Reghin, Târnăveni şi Sângeorgiu de Pădure, precum şi în comunele Fântânele şi Chiheru de Jos.

În oraşul Sângeorgiu de Pădure, au fost afectate aproximativ 100 de locuinţe (case de locuit, pivniţe, curţi), iar din acest motiv a fost activată grupa operativă a ISU Mureş, care a intervenit cu 11 motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei.

Adauga un comentariu