Stiri si curiozitati

Cum poate fi determinat sexul aricilor? Iată explicația medicilor veterinari

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum poate fi determinat sexul aricilor Iată explicația medicilor veterinari
Ariciul este un mamifer mic, care face parte din ordinul insectivorelor.

Dacă nu știi cum poate fi determinat sexul aricilor, nu te îngrijora. În acest articol vei găsi toate informațiile necesare despre acest mamifer.

Ariciul este un mamifer mic, care face parte din ordinul insectivorelor. Lungimea corpului său este de până la 33 de centimetri, iar greutatea variază de la 800-1200g, în funcție de specie. Aricii au membre mici și puternice, cele posterioare fiind mai mari și mai musculoase, spre deosebire de cele anterioare. Membrele sunt prevăzute cu cinci degete, unde primul și ultimul deget sunt mai mici în comparație cu celelalte degete și nu au gheare. Aricii au ochi mici, bot mic și ascuțit, au acuitatea olfactivă foarte dezvoltată, iar urechea externă este slab dezvoltată. Partea dorsală și laterală a corpului este acoperită cu ace lungi (10-20 mm) și ascuțite, alcătuite din keratină (până la 15.000 de ace). Atunci când se simte în pericol, ariciul poate mușca.

un arici pe o buturugă
Aricii au membre mici și puternice, cele posterioare fiind mai mari și mai musculoase, spre deosebire de cele anterioare.

Cum poate fi determinat sexul aricilor?

Dacă îți dorești un arici ca animal de companie, trebuie să știi că nu sunt mari diferențe între mascul și femelă, în ceea ce privește comportamentul, condițiile de creștere sau întreținerea. Așa că, poți opta pentru oricare dintre sexe.

Masculul prezintă pe abdomen, la 2/3 din lungimea corpului, organul genital extern (penis), având aspectul unui buric. Femela, în schimb, prezintă orificiul genital lângă cel anal. Astfel că, în regiunea perianală pot fi observate două orificii, aflate unul sub celălalt. De asemenea, în cazul femelei, pe fiecare parte în lungimea abdomenului are câte un rând de mamele, ascunse în blană, potrivit sfatulveterinarului.wordpress.com.

Dacă ne referim la maturitatea sexuală, aceasta este atinsă la vârste diferite. La mascul, se petrece la 7-8 săptămâni, iar la femelă la 8-12 săptămâni. Vârsta ideală pentru împerechere este de 6-7 luni, astfel că, până atunci, este recomandat să ții masculii separați de femele.

Important de precizat este că aricii se reproduc în sezonul cald, adică din luna mai, până în august. Perioada de gestație durează 35-55 zile și, de obicei, se nasc 2-9 pui.

doi arici
Masculul prezintă pe abdomen, la 2/3 din lungimea corpului, organul genital extern (penis), având aspectul unui buric.

Cum se crește un arici?

Pentru că ariciul nu provoacă alergii, a început să fie preferat de tot mai mulți oameni, ca animal de companie. Este mic, drăgălaș și silențios și poate fi crescut, cu ușurință, și de persoanele care nu locuiesc la curte. Cu toate acestea, sunt și câteva aspecte de care să ții cont, atunci când vrei să crești un arici.

Ariciul este un animal fricos, care nu va vrea mereu să se joace cu tine. De asemenea, aricii sunt ființe nocturne, ceea e înseamnă că va fi mai activ noaptea, devenind chiar zgomotos.

Ca orice animal de companie, ariciul trebuie să aibă un loc al lui, alături de câteva jucării, cu care să își facă de lucru. În plus, dacă ai și alte animale, trebuie să ai în vedere că noul locatar nu este foarte social și recomandat ar fi să nu îți iei un arici.

În ceea ce privește hrana, ariciul nu este pretențios. Chiar dacă este insectivor, va aprecia și mâncarea pentru pisici, fructele sau legumele. Dacă nu este un specimen activ, ar fi bine să nu îi dai multe fructe, deoarece acestea conțin zahăr. Mai mult, ariciul nu are nevoie de mai mult de 70 de calorii zilnic.

Împrietenirea cu ariciul nu se realizează deodată, ci se face treptat. Pentru că este un animal curios, va încerca să te cunoască și, abia atunci când îi devii familiar, va culca țepii și se va liniști. Dacă îl ții în brațe, nu trebuie să fii dat cu parfum și este necesar să ai o bucățică de mâncare aproape, pentru a-i recompensa progresele.

Pentru rezultate mai bune, pune o bluză de-a ta în cușca ariciului, pentru a-ți recunoaște mirosul.

un arici învelit
Ca orice animal de companie, ariciul trebuie să aibă un loc al lui, alături de câteva jucării, cu care să își facă de lucru.
Adauga un comentariu