Magazin

Cum să cumperi bilete de avion ieftine? 5 sfaturi

Publicat: 01 aug. 2022

Planificarea unei vacanțe de neuitat începe de cele mai multe ori cu drumul, mai ales atunci când vrei să călătorești în altă țară. De obicei, cea mai utilă variantă este avionul, pentru că vei ajunge la destinație rapid, în condiții optime de confort. De aceea, este foarte important să afli cum poți găsi bilete ieftine pentru călătoriile pe care intenționezi să le faci. Iată mai multe idei care să te ajute.

Găsește un site de încredere de pe care să cumperi biletele de avion

Atunci când vrei să cumperi bilete de avion, cea mai simplă variantă este să le achiziționezi online. Spre exemplu, pe eSky.ro vei găsi bilete pentru orice destinație și de foarte multe ori, acestea sunt și la reducere.

Alegerea site-ului de pe care cumperi biletele este foarte importantă, deoarece există și pagini web nesigure, sau care au recenzii negative de la clienții care au ales să lucreze cu ele. De aceea, primul și cel mai important pas pe care va trebui să îl faci este să citești recenziile oferite de ceilalți clienți.

Desigur, există și posibilitatea ca site-ul să aibă unele recenzii negative, pentru că nu poți mulțumi de fiecare dată pe toată lumea. Este important ca numărul de recenzii negative să nu fie mai mare decât cel de recenzii pozitive. Citește conținutul acestor recenzii pentru a vedea motivele de nemulțumire, deoarece multe dintre ele pot fi subiective.

Cumpără biletele de avion din timp

Un alt sfat bun este să achiziționezi biletele de avion cu minim 3 sau chiar 4 luni înainte. Astfel, vei obține prețuri foarte avantajoase. Cu cât perioada de plecare se apropie mai mult, cu atât mai mare este prețul biletelor de avion. Prin urmare, în momentul în care știi exact datele la care vrei să pleci, poți cumpăra biletele de avion pentru a fi sigur că te bucuri de cel mai bun preț.

Caută bilete pentru aeroportul din care vrei să pleci. Spre exemplu, dacă ești din Timișoara, nu are sens să mergi până pe aeroportul din București. Poți vedea oferte direct din Timișoara, așa cum se întâmplă pe https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/tsr/0/0/timisoara.

Identifică cea mai bună zi pentru a zbura

Sunt foarte multe teorii cu privire la rezervarea biletelor de avion. Anumite site-uri spun că marțea este cea mai ieftină zi. În realitate, nu este nimic consecvent în acest sens, dar de cele mai multe ori, este mult mai ieftin să pleci în timpul săptămânii, comparativ cu zilele de weekend. Cea mai bună variantă este să obții o imagine generală a prețurilor pe toată luna în care vrei să pleci. Așa, vei vedea zilele în care prețurile sunt cele mai mici.

Alege bilete de la companiile de zbor low budget

Companiile aeriene cu buget redus sunt cele care oferă bilete mai ieftine comparativ cu firmele care oferă zboruri scumpe, în condiții speciale. Desigur, vei face unele compromisuri cum ar fi să ai mai puțin spațiu pentru picioare sau să nu primești mâncăruri și băuturi gratuite în avion. Dar, ține cont de faptul că de cele mai multe ori aceste elemente extra sunt deja plătite și nu sunt deloc gratuite. Ele sunt incluse în prețul mai mare al biletului.

Acționează rapid dacă vezi un preț foarte mic

Uneori, poți vedea prețuri extrem de mici pe site-urile care oferă zboruri. Cât va rămâne un astfel de preț listat? Este greu de spus, mai ales atunci când acest preț este generat de o eroare. Pentru că cei care actualizează prețurile sunt tot oameni, este posibil ca uneori să se producă și greșeli. Desigur, există și varianta ca prețul să fie mic pentru că este vorba de o promoție. Indiferent de motivele pentru care este un preț mic disponibil, ține cont de faptul că, cu cât oferta este mai bună, cu atât va dura mai puțin. De aceea, este ideal să cumperi biletele pe loc, atunci când găsești o astfel de ofertă.

Ținând cont de aceste sfaturi, vei reuși cu siguranță să zbori în cele mai bune condiții, la un preț avantajos. Astfel, vei reduce costurile pentru călătorie și poți folosi banii economisiți în timpul vacanței sau îi poți aloca altui proiect important pe care îl ai în plan.
Adauga un comentariu