Actualitate

Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP. Faptele s-au prescris

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP. Faptele s-au prescris
Dorin Cocoș și foștii șefi din ANRP scapă de condamnări

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Dorin Cocoş, care avea în primă instanţă o condamnare de trei ani închisoare pentru trafic de influenţă într-un dosar privind retrocedări ilegale la ANRP, deoarece faptele s-au prescris.

De condamnări au scăpat şi Crinuţa Dumitrean (fost membru în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP – 7 ani şi 6 luni de închisoare în primă instanţă), Sergiu Diacomatu (fost membru în aceeaşi comisie – 7 ani şi 6 luni în primă instanţă), dar şi omul de afaceri Gheorghe Stelian, care primise 6 ani de detenţie.

Pedepsele aplicate în iunie 2018 au fost anulate

Pedepsele aplicate în iunie 2018 de un complet de trei judecători au fost anulate luni de un alt complet de cinci judecători, care a fost nevoit să pună în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor.

De asemenea, magistraţii au menţinut deciziile de achitare aplicate în primă instanţă faţă de fosta şefă Alina Bica, fiul lui Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu (evaluator), Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan şi Ionuţ Florentin Mihăilescu (fost consilier al şefei DIICOT).

Pe de altă parte, judecătorii au menţinut dispoziţia de confiscare specială de la Dorin Cocoş a sumei de 10 milioane de euro.

În plus, Emil Nuţiu trebuie să plătească în solidar cu Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu şi Gheorghe Stelian suma de 218 milioane lei (aproximativ 43 milioane euro), cu titlu de despăgubiri civile, actualizată în funcţie de indicele de inflaţie.

Decizia este definitivă

În dosarul ANRP, Alina Bica a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

În dosar au fost judecate şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu. Au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe şi Dorin Cocoş, fiul acestuia, Alin Cocoş, şi Ionuţ Florentin Mihăilescu.

Procurorii precizau că, pe 15 martie 2011, cei nouă membri ai Comisiei Centrale din ANRP, printre care se aflau Alina Bica, Sergiu Ionuţ Diacomatu, Remus Baciu, George Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru, au luat în dezbatere cererea de retrocedare a suprafeţei de peste 13 ha din zona Plumbuita, beneficiar fiind omul de afaceri Stelian Gheorghe.

Comentarii
  • Conducatori de căcat hoți,infractori și corupți au făcut în așa fel să-i facă scăpați pe bandiții ăștia care au dus tara in evul mediu.Panarama ăla de la ANAF latră toată ziua că face ordine cu cei care nu plătesc taxe și într-adevăr omul a făcut treabă bună cu niste amărășteni care câștigau 100 -200 lei .Bai nenorocitule de ce nu mergi peste mafioții ăștia ,peste interlopi peste maneliști și să întrebi de unde au averi imense ? Nu te duci de frica pentru că și voi sunteți exact că ei adică niste infractori și hoți.Mi-e scârbă de voi ar trebui sa plecăm cu toții din tara asta de rahat.

  • Au lungit-o și au lălăit-o cu procesul penal până s-au prescris faptele. Adică peste 10 ani ! Cine ? Judecătorii! Magistrații!!! Cei care au și ies cu pensii speciale în jur de 35.000 – 40.000 de lei lunar. De ce au făcut asta?! De ce credeți???? Pentru că e România lucrului bine făcut! Cum spunea însăși Iohanis. Cine va răspunde pentru asta?! Absolut nimeni! De ce?! Pentru că vor motiva că Judecătorii sunt inamovibili. Adică ei decid si fac ei când vor ei si cum vor ei. Țara asta s-a dus și se duce rău la vale! Oameni buni, fugiți !!!!!

Adauga un comentariu