National

Eșec al primarului USR de la Timișoara, Dominic Fritz! Societatea de termoficare a orașului a dat faliment, în plin prag de iarnă

Publicat: 18 oct. 2021
Dominic Fritz gesticulează din mâini
Dominic Fritz cheltuie peste 40 de mii de euro pe reamenajări urbanistice, când timișorenii stau în frig și nu au apă caldă

Administraţia condusă de primarul USR, Dominic Fritz mai bifează un eşec în municipiul Vorbim despre faptul că societatea de termoficare a intrat în insolventă în plin prag de iarnă. Acest lucru s-a produs într-o perioadă în care oricum oamenii trebuie să suporte preturi uriaşe la gaze naturale.

Dominic Fritz a fost incă de la început în centrul atenţiei prin numeroasele controverse care au planat în jurul acestuia. Vorbim despre faptul că edilul nu ar avea domiciliul în Timişoara şi nici dreptul de a fi candidat la alegerile locale din 2020 dar şi de faptul că cetăţenii acuzau că sunt otrăviți din cauza deratizării pe care primarul o făcea la ore în care orașul era plin de oameni.

Dominic Fritz, primarul USR Timișoara, anunță că societatea de termoficare a intrat în insolventă

Într-o declaraţie făcută pentru presă locală, Dominic Fritz dă fiori reci sutelor de mii de locuitori din oraşul Timişoara. Primarul USR a anunţat faptul că societatea Colterm a intrat în insolventă. Declaraţiile făcute de primar vin după zile în care acesta s-a plâns că nu mai are bani să achite facturile de gaz aferente funcţionarii şi furnizării de căldură:

 

„Din păcate ne confruntăm cu un sistem și o companie care de 30 de ani are probleme mari, plus o criză globală a prețurilor. În această dimineață, Consiliul de Administrație Colterm a luat decizia de a cere protecția justiției prin declanșarea procedurii de insolvență.Credem în termoficarea centralizată în Timișoara, credem că acest sistem are un viitor, și tocmai de aceea apelăm la protecția insolvenței, acesta este mijlocul prin care putem asigura furnizarea apei calde și căldurii nu doar în această iarnă, ci și pe termen lung.

În ziua de azi, procedura insolvenței este un mijloc de salvare a companiilor, cu succes în România, de exemplu s-a folosit și la Hidroelectrica, astăzi o companie foarte sănătoasă. Ce se întâmplă în momentul în care se decide procedura de insolvență: înseamnă în primul rând, și asta este foarte important, că datoriile istorice vor fi blocate la nivelul la care sunt și nu mai cresc penalitățile de întârziere, iar Colterm are datorii de peste 320 de miioane de lei.

De asemenea, foarte important e că se suspendă toate încercările de executare silită, toate încercările de recuperare de creanțe demarate împotriva Colterm pentru datoriile istorice. E important pentru că banii care intră acum la Colterm intrau pe un cont proprit de cineva la care compania avea datorii, iar asta înseamnă că acești bani s-au dus la plata datoriilor, nu la plata facturilor curente, ceea ce a dus la mai multe probleme la achiziționarea cărbunelui și gazului.

Toate resursele Coltermului, în momentul în care se intră în insolvență, vor fi redirecționate către asigurarea serviciului și furnizarea agentului termic către populație. Insolvenția este de fapt un proces de recontrucție a încrederii, între clienți și companie, între companie și creditori. O mai spun încă o dată, această procedură de insolvență este una de protecție, înseamnă asigurarea continuării serviciului, abonații Colterm nu vor fi afectați”, a declarat primarul Timișoarei, conform pressalert.

Dominic Fritz nu ar fi avut dreptul să candideze la alegerile locale din 2020

Pe de altă parte, sunt numeroase controversele în jurul primarului USR al Timisoarei. Nicolae Robu, fostul primar a reierat în repetate rânduri faptul că Dominic Fritz nu ar fi avut dreptul de a candida pentru primăria Timişoara pentru că nu are domiciliul din buletin în oraș, așa cum prevede legea alegerilor locale.

„Iată în poza ataşată dovada clară, generată chiar în instituţia numită Primăria Municipiului Timişoara, a faptului că dl Fritz nu are domiciliul în Timişoara! Presupun că pe cei de la Evidenţa Populaţiei, subordonaţi d-lui Fritz, s-a pus presiune să accepte declaraţia de căsătorie fără a li se prezenta actul cu domiciliul mirelui, pe care îl cere, fără echivoc, legea, pt ca el să nu fie «desecretizat», fiind, cum am tot spus, garantând 100%, în Germania!-, ci să scrie în acea rubrică, PE FALS, cum a făcut dl Fritz la alegeri, adresa sa de locuire temporară în Timişoara. Remarcăm că pentru mireasă este scris corect, aşa cum cere legea, oraşul de domiciliu şi ţara. Oraşul de domiciliu, nu de rezidenţă, punctez, domiciliul şi rezidenţa fiind noţiuni juridice total diferite!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

De altfel există şi o măsură istorică luată de Consiliul Local Timişoara prin care le-a cerut aleşilor să publice pe reţelele de socializare diplomele de studiu şi domiciliul. Desigur, Dominic Fritz nu a dat curs aceste hotărâri de CL.

Comentarii
  • Si vai de capu vostru de timisoreni si de bucuresteni sector unu.
    Numai de voi se aude cum traiti in confort.
    Asteptam Brasovul, Alba, restul cuiburilor neomarxiste.
    Ca tot acolo o sa ajungeti, hihihihi.

Adauga un comentariu