Titlurile zilei

Există și minuni! Adolescenta lovită de șoferul băut de la CTP Iași respiră singură! Individul care era să îi fie călău a primit o veste bună: nu este considerat periculos și a fost lăsat liber! GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 21 iun. 2021
Șoferul de pe autobuzul CTP Iași și momentele de după producerea accidentului rutier cu victimă
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au decis punerea sub control judiciar a șoferului de pe autobuzul Companiei de Transport Public care a provocat un accident rutier cu victimă

Angajatul Companiei de Transport Public Iași, anchetat după ce a băgat o adolescentă în spital, a fost pus în libertate de anchetatori. Mirel Coșan fusese reținut pentru 24 de ore, dar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au decis plasarea acestuia sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Pe de altă parte, medicii ieșeni spun că starea fetei s-a îmbunătățit ușor, dar prognosticul rămâne rezervat

Șoferul din cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iași care a comis un accident cu victimă a fost pus în libertate! Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au luat sâmbătă această decizie!
Astfel, sâmbătă, la expirarea celor 24 de ore în care a fost reținut, Mirel Coșan a fost plasat sub control judiciar de către anchetatorii ieșeni. Măsura a fost luată pentru următoarele 60 de zile.

Starea tinerei izbite de autobuz s-a îmbunătățit ușor

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, din Iași, au declarat ieri că starea de sănătate a adolescentei de 15 ani lovite de autobuzul CTP s-a îmbunătățit. Așadar, medicii ieșeni au afirmat că adolescenta a fost detubată, ea respirând singură.

„Starea pacientei este ușor ameliorată. Aceasta a fost detubată”, au precizat ieri reprezentanții unității medicale menționate.

Chiar dacă starea minorei s-a îmbunătățit, doctorii ieșeni sunt în continuare rezervați când vine vorba despre vreun prognostic, având în vedere faptul că fata a intrat în comă la puțin timp după ce a fost lovită de autobuzul Companiei de Transport Public.

Ancheta de la CTP Iași, în plină desfăurare: autobuzul nu va ieși la stradă deocamdată

Reprezentanții CTP Iași au anunțat ieri că ancheta disciplinară din cadrul instituției, referitoare la șoferul Mirel Coșan, este în desfășurare. Potrivit acestora, se așteaptă și rezultatele cercetărilor efectuate de oamenii legii, iar, în funcție de acestea, se va dispune sau nu desfacerea contractului de muncă pentru șoferul ieșean.
De asemenea, reprezentanții CTP Iași au subliniat că s-au interesat la spital de starea fetei și că se bucură deoarece aceasta începe să dea semne că își revine. În opinia șefilor CTP Iași, ar trebui să existe o educație pentru pietoni, deoarece minora nu s-ar fi asigurat când a traversat strada, iar acest lucru putea să o salveze. Pe de altă parte, spun cei de la Compania de Transport Public, greșeala șoferului nu are vreo scuză. Mai mult, reprezentanții CTP au afirmat că autobuzul implicat în accidentul rutier nu va ieși la stradă până la finalizarea anchetei efectuate de polițiști.

Șoferul CTP Iași, Mirel Coșan, cercetat după un grav accident rutier

Amintim că, în după-amiaza zilei de joi, pe 17 iunie 2021, Mirel Coșan, care se afla la volanul unui autobuz, a dat cu vehiculul peste o adolescentă în vârstă de 15 ani. Minora traversa strada pe trecerea pentru pietoni. În urma impactului, victima a intrat în comă, fiind transportată de urgență la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași. Ulterior, pacienta a fost transferată la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, deoarece a suferit leziuni grave la nivelul capului.

În același timp, polițiștii ieșeni chemați la locul producerii accidentului rutier au constatat că șoferul CTP Mirel Coșan avea o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai apoi, acesta a fost dus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Anchetatorii au constatat că nivelul alcoolemiei nu era de dosar penal, astfel că Mirel Coșan este cercetat deocamdată doar pentru vătămare corporală din culpă, nu și pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Pe de altă parte, într-o discuție cu reporterii cotidianului „BZI”, Mirel Coșan a declarat că, înainte de producerea impactului, s-a aplecat pentru a lua o bucată de pâine. El a adăugat că a frânat în ultima secundă, dar nu a putut evita producerea accidentului rutier cu victimă.

Comentarii
  • Toti betivii ordinari si toata sleata de la gara trebuie sa dispara precum gândacii. La gara acolo toti freaca menta cel putin mihaita care ala chiar o freaca la rece si plimba o foaie dintr un birou in altu

  • La noi ân UK o punea pe intensiv cher imedeat șii scăpa repede. Draiverul trebue amendat. Treisute de ani sunteți ân urmă cu legile ân rromanika.

  • Ma bucur ca totuși exista o speranța, o minune pt ambele familii și a șoferului și a fetei,
    Doamne ajuta și multa sănătate familiilor, pt ca e greu pt ambele familii. O clipa de neatenție de costa viata.
    Si ar trebui făcută în scoli conduita preventiva pt a fi în siguranță atunci când traverseaza strada.

Adauga un comentariu