Prima pagină » Sanatate » Febră de la dinți. Ce riști dacă nu începi tratamentul la timp?

Febră de la dinți. Ce riști dacă nu începi tratamentul la timp?

08 mai 2023, 09:04,
în Sanatate

Mulți pacienți care suferă de carii încep să manifeste simptome precum febra de la dinți. Cariile dentare timpurii sunt asimptomatice, astfel încât, de multe ori, o persoană nici măcar nu este conștientă de prezența lor. Dar, dacă dintele nu este tratat la timp, procesul progresează. Mai devreme sau mai târziu, bacteriile pătrund în cavitatea pulpară, provocând inflamarea acesteia.

Pacientul resimte o durere ascuțită, pulsatilă, care se intensifică pe timp de noapte. Temperatura corpului crește, de obicei, până la 37,5 °C. Dacă nu se începe tratamentul în acest stadiu, infecția trece prin canalul radicular în țesutul osos din jur, provocând o reacție inflamatorie acolo. Aceasta se numește parodontită. Bunăstarea generală a persoanei este grav afectată, iar temperatura corpului crește și mai mult, ajungând adesea la 38-39 °C.

Febră de la dinți. De ce este important să tratezi la timp afecțiunea?

Netratată, parodontita sau pulpita poate evolua spre o boală purulentă. În cel mai bun caz, va fi necesar un tratament costisitor. Uneori, singura soluție este extragerea dintelui și apoi înlocuirea defectului. Prin urmare, nu amânați problema, aceasta poate avea consecințe grave.

O persoană cu o temperatură ridicată din cauza durerii de dinți ar trebui să consulte un dentist cât mai curând posibil. Pacientul se va simți mai bine doar dacă este tratată cauza de bază. Terapia pentru pulpită implică îndepărtarea pachetului neurovascular din cavitatea pulpară cu ajutorul diferitelor instrumente.

Canalele radiculare sunt apoi curățate și lărgite, iar canalele radiculare sunt tratate cu o soluție antiseptică. Apoi, în cavitatea dentară se plasează o bucată de material din bumbac îmbibată în medicamente antimicrobiene, iar cavitatea este sigilată cu o obturație temporară. Odată ce temperatura a revenit la normal și durerea a dispărut, canalele radiculare sunt obturate.

În ce constă tratamentul parodontitei? Ce trebuie să știe pacientul despre această intervenție?

Tratamentul parodontitei constă în a permite exsudatului să se scurgă din cavitatea pulpară infectată și din canalele radiculare. Cavitatea dentară este lăsată deschisă o perioadă de timp. În această perioadă, pacientului i se prescrie o clătire specială cu o soluție specială. Adesea, o creștere semnificativă a temperaturii necesită utilizarea agenților antibacterieni de acțiune generală. Aceștia sunt prescrise timp de 7-14 zile. Odată ce starea s-a normalizat, canalele radiculare sunt obturate.

Desigur, utilizarea instrumentelor moderne vă permite să tratați și să umpleți calitativ canalele radiculare, iar utilizarea anestezicelor moderne scutește pacientul de senzațiile neplăcute în timpul manipulării. Totuși, acest lucru poate fi evitat prin vizite regulate la medicul dentist.

Astfel, o persoană cu temperatură ridicată din cauza unei dureri de dinți ar trebui să meargă la un dentist cât mai curând posibil. Trebuie să știi să recunoști atunci când suferi de o temperatură a corpului ridicată. Principalul semn al unei stări febrile este o creștere a temperaturii corporale peste 37,2°C, măsurată la axilă.

Din moment ce credeți că suferiți de febră de la dinți trebuie să vă asigurați că într-adevăr aceasta este provocată de o afecțiune dentară. Un dinte stricat nu poate provoca în sine febră. O creștere a temperaturii este un semnal că boala este însoțită de un proces inflamator de un anumit tip. Dacă aveți febră și o durere de dinți, ar trebui să consultați un dentist cât mai curând posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2024
13 decembrie 2024