Actualitate

Florin Cîțu, premierul României, a vorbit despre posibilitatea purtării măștii de protecţie până la sfârșitul anului

Publicat: 14 mai 2021
Flroin Cîțu se uită speriat
Primarul României, Florin Cîțu

Premierul României a vorbit, într-o conferinţă de presă ţinută la Suceava despre posibilitatea existării unei obligaţii de a purta mască de protecţie până la sfârșitul anului 2021. Florin Cîțu a explicat faptul că autorităţile competente vor ca măsurile de relaxare luate de pe data de 15 mai să rămână în vigoare în continuare.

De altfel, premierul a explicat că este foarte uşor de a ridica restricţiile dar va fi greu de a le relua, în contextul în care ar exista o eventuală creștere a numărului de persoane infectate

Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea purtării măștii de protecție până la sfârșitul anului

Prezent într-o vizită în Suceava, premierul Florn Cîțu a fost întrebat dacă există vreo posibilitate de a purta masca în spaţiile deschise până la sfârșitul anului în curs. Premierul a răspuns, spunând că măsurile care vor fi luate sunt menite de a fi păstrate în continuare:

„Măsurile pe care le-am luat cu siguranță vrem să rămână așa”, spune premierul Florin Cîțu,

De altfel, premierul explică faptul că Guvernul s-a gândit atent la toate detaliile din deciziile pe care le-a luat şi că e uşor să relaxezi dar e foarte greu să aplici măsurile de restricţii din nou

„ne-am gândit foarte atent la măsurile pe care le-am luat, pentru că noi știm foarte bine că e foarte ușor să elimini niște lucruri și foarte greu să le implici din nou”.

Florin Cîțu vrea eliminarea purtării măștii în public până la sfârșitul anului curent

În altă ordine de idei, premierul a anunţat faptul că autorităţile iau în calcul eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie în public. Această măsura ar fi luată până la sfârșitul anului curent. Totuşi, acest lucru este strâns legat de campania de vaccinare din România și despre disponibilitatea oamenilor de a se imuniza împotriva COVID-19:

„Masca în spațiul public vrem să nu mai trebuiască să o purtăm până la finalul anului, dar asta depinde foarte mult de rata de vaccinare”, spune premierul.

Președintele Klaus Iohannis a anunţat eliminarea purtării măștii la exterior

Anunţul premierului vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunţat ieri 13 mai 2021, că purtarea măștii în spatiile exterioare nu va mai fi obligatorie. Președintele a menţionat faptul că totul se va întâmpla în concordantă cu eliminarea restricţiilor de noapte şi se va aplica de pe data de 15 mai. Vineri, 14 mai 2021, urmează că oficialii din CNSU și din Comitetul interministerial să se întâlnească într-o şedinţă şi să adopte mai multe documente oficiale menite de a aproba eliminarea unor restricţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID va avea loc pe 15 mai. În prima fază se va renunţa la masca de protecţie la exterior şi la restricţiile nocturne.

– Se elimină purtatul măştii în exterior, cu câteva excepţii, cum ar fi pieţele târgurile sau staţiile de transport public.

– Eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi simultan se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor comerciali.

– Activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locurile de spectatori ocupate. a anunțat președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută la Cotroceni.

Adauga un comentariu