Sanatate

Frunza de mușcată trage puroiul: Remedii eficiente din farmacia naturii

Publicat: 14 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Frunza de mușcată trage puroiul Remedii eficiente din farmacia naturii
Mușcata, cea mai frumoasă plantă de la fereastră, conține flavonoide, substanțe cu un puternic efect antioxidant.

Nu multă lume știe, dar frunza de mușcată trage puroiul. Ba chiar este de ajutor în caz de acnee, otită și afecțiuni pulmonare. Cum preparați aceste remedii eficiente, veți afla în rândurile care urmează.

Mușcata, cea mai frumoasă plantă de la fereastră, conține flavonoide, substanțe cu un puternic efect antioxidant. Acestea îmbunătățesc metabolismul, stagnează creșterea tumorilor, divolvă pietrele și opresc hemoragia. Încă din cele mai vechi timpuri, frunzele mușcatei sunt folosite în caz de diaree, abcese sau cangrene ale plămânilor, dar și pentru dureri sau reumatism. Potrivit specialiștilor, frunzele, florile și rădăcina unei mușcate conține amidon, acizi graşi, săruri, taninuri, vitamina C, saponine, ulei eteric, alcaloizi şi flavonoide. Acestea din urmă luptă împotriva cancerului, datorită proprietăților antioxidante.

frunze de mușcată
Încă din cele mai vechi timpuri, frunzele mușcatei sunt folosite în caz de diaree.

Frunza de mușcată trage puroiul. În ce alte scopuri mai este folosită această plantă

Așa cum am menționat și la începutul acestui articol, frunza de mușcată trage puroiul. Se iau câteva frunze și se strivesc între degete. Se întind pe un prosopel de in și se aplică pe locul afectat. Pentru a ține totul în loc, înfășurați zona cu un pansament steril. Frunzele se schimbă la fiecare 30 de minute, iar procedeul se repetă de 3-4 ori, timp de câteva zile, până când zona afectată se vindecă.

Frunza de mușcată mai poate fi folosită și în caz de acnee, otită, afecțiuni pulmonare și chiar insomnie. Mai poate fi utilizată și dacă vă confruntați cu epilepsie și cataractă.

Acnee

Sucul proaspăt de mușcată curăță pielea de coșuri. Tot ce trebuie să faceți este să tocați mărunt 5-6 frunze și să le striviți cu o lingură de lemn. Pasta obținută se aplică pe locurile cu probleme și se lasă 15 minute, după care se clătește.

Otita

Pentru acest remediu aveți nevoie de frunze palmate, nu rotunde. Spălați-le în apă fiartă, călduță, după care stoarceți sucul din ele. Acest lucru poate fi făcut și cu mâna. Curățați bine urechea, apoi puneți o picătură de suc . Procedeul se repetă, până când scurgerile se opresc. Nu este recomandată umezirea urechilor cu apă pe durata tratamentului.
Frunzele de mușcată mai pot fi strivite între degete și introduse în urechi, seara, înainte de culcare. Dimineața, se aruncă. Pentru a fi scoase mai ușor, puneți-le într-un tifon curat.

Afecțiuni pulmonare

Frământați un aluat din șase linguri de frunze tocate de mușcată, trei linguri de miere de albine și trei linguri de făină de secară. Se împarte în două, se întinde în straturi subțiri și se aplică pe zona plămânilor și pe piept la bărbați, iar la femei se aplică doar pe spate. Se leagă cu o eșarfă subțire. Pentru vindecare mai grabnică, mâncați dimineașa și seara, cu 30 de minute înainte de masă, câte două-trei frunzuliţe mici de muşcată, care apar din muguri terminali.

Insomnie

În caz de insomnie, se toacă patru-cinci rădăcini și un pahar din frunzele proaspete, se pun pe foc în 5-7 litri de apă fierbinte, se ţin 20 minute pe un foc mediu şi se infuzează 2-3 ore într-un vas acoperit, apoi se strecoară şi se adaugă în cada cu apă caldă. Stați în ea jumătate de oră. În acest fel, veți avea un somn liniștit, iar stările de nervozitate și agitație vor dispărea.

Important de precizat este că aceste remedii nu sunt recomandate persoanelor care suferă de astm bronșic sau au o alergie la frunzele de mușcată. De asemenea, înainte de a începe orice fel de tratament pe bază de plante, cereți sfatul unui specialist. Chiar dacă par inofensive, acestea ar putea face mult rău.

flori roșii de mușcată
Sucul proaspăt de mușcată curăță pielea de coșuri.
Adauga un comentariu