Local

Ieșeanul băut care s-a răsturnat cu mașina după ce a intrat în refugiul de tramvai din cartierul Alexandru cel Bun, arestat preventiv pentru 30 de zile – FOTO

Publicat: 08 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșeanul băut care s-a răsturnat cu mașina după ce a intrat în refugiul de tramvai din cartierul Alexandru cel Bun arestat preventiv pentru 30 de zile - FOTO
Bărbatul care s-a răsturnat cu maşina se pare că a avut un conflict cu soţia sa înainte

Bărbatul din Iași, în vârstă de 32 de ani, care a condus sub influența băuturilor alcoolice și a intrat în coliziune cu refugiul de tramvai din cartierul Alexandru cel Bun, iar ulterior s-a răsturnat, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Autoritățile ieșene i-au întocmit un dosar penal, după ce i-au fost prelevate probe biologice de sânge și s-a înregistrat o alcoolemie de 1.09 ml/l alcool pur în aerul expirat.

„Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 4 decembrie a.c., un bărbat de 32 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi intrat în coliziune cu refugiul unei staţii pentru mijloacele de transport în comun, iar ulterior s-ar fi răsturnat.

În urma testării şoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 6 decembrie a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore. La data de 7 decembrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările sunt continuate”, au transmis polițiștii ieșeni.

Accident rutier spectaculos în cartierul Alexandru cel Bun

Reamintim faptul că un accident rutier grav s-a petrecut sâmbătă seară, 4 decembrie 2021, la Iaşi. Un bărbat care conducea un autoturism marca Volkswagen Touran a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent într-un refugiu de tramvai în zona Familial din cartierul Alexandru cel Bun.

Un echipaj medical şi poliţiştii rutieri au ajuns în zonă, iar şoferul a fost preluat şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași pentru a primi îngrijirile necesare. În tot acest timp poliţiştii au făcut verificări pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul.

Trebuie precizat faptul că şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar valoarea indicată a fost de 1,09 miligrame alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt.

Bărbatul care s-a răsturnat cu maşina se pare că a avut un conflict cu soţia sa înainte.

Reamintim faptul că în edițiile anterioare ale Cotidianului BZI a fost prezentat cazul lui Belmondo, un tânăr teribilist care se afla la volanul unui autoturism marca BMW și a provocat un accident rutier grav.

Adauga un comentariu