Actualitate

În loc să dea o mână de ajutor, patru drumari au furat mai multe bunuri ale victimelor dintr-un accident rutier grav de pe DN 2

Publicat: 13 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În loc să dea o mână de ajutor patru drumari au furat mai multe bunuri ale victimelor dintr-un accident rutier grav de pe DN 2
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va propune desfacerea contractelor de muncă ale făptaşilor

Este de-a dreptul incredibil ce se întâmpla în România. Patru drumari au fost reţinuţi după ce au furat suma de 240 de lei şi un telefon mobil de la victimele unui accident rutier grav produs luni, 6 septembrie 2021, pe drumul naţional DN 2 la Şindrilita.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va propune desfacerea contractelor de muncă ale făptaşilor.

Patru angajaţi la Drumuri şi Poduri Bucureşti au furat bunuri de la victimele unui accident rutier

Patru angajaţi de la Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti au fost reţinuţi în urmă cu 3 zile, după ce au furat 240 de lei şi un telefon, bunuri aparţinând victimelor unui accident de circulaţie produs luni pe DN 2 la Şindrilita în judeţul Ilfov. În accidentul produs pe DN 2 la Şindrilita, două persoane au decedat, din nefericire, iar alte două au fost rănite.

,,La data de 10 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Ilfov au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 4 bărbați, angajați ai unei companii, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, la data de 6 septembrie a.c., odată cu intervenția de curățare a părții carosabile, ca urmare a accidentului rutier produs în afara localității Şindrilita din județul Ilfov, care a avut drept consecință decesul a 2 persoane, cei 4 bărbați ar fi sustras, din geanta uneia dintre persoanele decedate, 240 de lei și un telefon. În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a transmis IPJ Ilfov.

Poziţia oficială a CNAIR

Compania de Drumuri a precizat într-o reacţie oficială că, pentru cei patru angajaţi se va propune desfacerea contractului de muncă.

„Referitor la faptele celor 4 angajați ai companiei, precizăm că se vor respecta prevederile CCM, iar sancțiunile se vor aplica după convocarea de urgență a comisiei de cercetare disciplinară ce va analiza toate aspectele. Având în vedere gravitatea acestor fapte, vor fi puse în aplicare prevederile Art.128, paragraf 1) e,din CCM, care menţionează condiţiile în care angajatorul are posibilitatea desfacerii contractului de muncă ca urmare a abaterilor disciplinare grave”, a transmis Compania de Drumuri.

DN1, DN2 şi DN6 sunt cele mai periculoase şosele din România

Cele mai periculoase artere din România sunt drumurile naţionale DN1, DN2 și DN6, unde, în anul 2020, nu mai puţin de 170 de oameni și-au pierdut viață. DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum de la noi. Nu este, însă, singurul.

De menţionat faptul că 54 de persoane și-au pierdut viață în cele 160 de evenimente rutiere petrecute pe traseul București – Brașov – Oradea – Borș.

Un alt drum foarte periculos este DN2 București – Suceava – Siret.

Anul trecut, pe drumul care leagă Capitală de Moldova, au fost 147 de accidente, soldate cu 67 de morți. Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul Naţional 6, București – Craiova – Timișoara. În 2020 acolo au fost 110 accidente extrem de grave, unde 49 de oameni și-au pierdut viață, conform Poliţiei Rutiere.

În topul european, România este urmată de Bulgaria, unde anul trecut au fost 90 de decese la milionul de locuitori. Conform cifrelor publicate de Comisia Europeană, dacă situația din România este dezastruoasă, discrepantele intre statele europene privind infrastructura și siguranță rutieră sunt majore, media europeană fiind de 51 de morți la milionul de locuitori.

Adauga un comentariu