Local

În unitatea mobilă ATI sunt internați 8 pacienți cu patologii non-COVID-19! Dr. Florin Roșu: „În continuare, numărul cazurilor confirmate pozitiv este în scădere și am început internările pacienților cu boli infecto-contagioase”

Publicat: 11 iun. 2021
Dr. Florin Roșu, lângă unitatea ATI din curtea Spitalului de Boli Infecțioase Iași
Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, vorbește despre situația COVID-19 din spital și unitatea mobilă ATI

Un singur pat ATI este ocupat în secția COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, iar în unitatea mobilă de terapie intensivă sunt ocupate 8 locuri. În spital au început internările pentru patologiile infecto-contagioase. Prefectul județului Iași anunță deschiderea celui de-al doilea centru de imunizare cu serul Johnson & Johnson la Gara Iași

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a început internarea pacienților cu boli infecto-contagioase, după ce numărul de cazuri COVID-19 confirmate pozitiv este în scădere. În unitatea mobilă de terapie intensivă sunt internați 8 pacienți.

„Avem un singur pacient internat pe secția de terapie intensivă COVID-19, iar în unitatea mobilă de terapie intensivă sunt ocupate 8 paturi ATI, unde sunt internați pacienți cu patologii non-COVID-19. În continuare, numărul cazurilor confirmate pozitiv de COVID-19 este în scădere și am început internările pecienților cu boli infecto-contagioase. Avem în continuare un pavilion exclusiv COVID-19 amplasat la distanță față de celelalte pavilioane non-COVID-19. Și, din nefericire, ritmul vaccinării este încetinit de o perioadă, însă eu am încredere că părinții care s-au imunizat își vor imuniza și copiii, ceea ce va duce la o rată mai mare de vaccinare a populației”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 9 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.375 de cazuri cu persoane infectate pozitiv, cu 5 în plus față de marți, 8 iunie 2021. Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 48, din care doar 6 ATI, și tot ieri, în Spitalul „Parhon”, Spitalul Clinic „Elena Doamna” și Spitalul de Copii „Sf. Maria”, nu era ocupat niciun pat ATI.

Un nou centru de vaccinare cu Johnson & Johnson la Gara Iași

Prefectul județului Iași anunță deschiderea unui nou centru de vaccinare împotriva COVID-19 fără programare la Gara Iași. Serul administrat va fi cel de la Johnson & Johnson. Ar fi al doilea centru de acest fel din județul Iași, primul fiind deschis pe data de 3 iunie 2021 la Aeroportul Internațional Iași.

„Am continuat miercuri, 9 iunie 2021, la Târgu Frumos și la sediul prefecturii, întâlnirile zonale cu primarii și medicii de familie. O mai bună campanie de vaccinare în mediul rural poate fi obținută doar prin conlucrarea între autoritățile locale și medicii de familie. Au participat la dezbateri președintele Consiliului Județean, dl. Costel Alexe, directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, și directorul CAS Iași, Radu Țibichi. Tot în vederea creșterii numărului de persoane vaccinate, în colaborarea cu Consiliul Județean și DSP, vom deschide în câteva zile un nou centru de vaccinare la Gara Iași, într-un spațiu pus la dispoziție de CFR. Ca și la Aeroportul Internațional Iași, vaccinul utilizat va fi Johnson & Johnson”, a precizat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

De pe data de 26 decembrie 2021, de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, 344.724 de persoane s-au imunizat. Din acest număr total de persoane vaccinate, 184.703 au fost imunizate cu prima doză și 160.021 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Miercuri, 9 iunie 2021, în județul Iași au fost administrate 1.852 de doze. Din numărul total, doar 710 au făcut prima doză și 1.142 s-au prezentat la rapel.

Adauga un comentariu