Local

Incendiu la Vaslui. O femeie a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corporală. Un elicopter SMURD Iaşi intervine de urgenţă

Publicat: 16 mai 2021
Pacienta a fost surprinsă în locuința cuprinsă de flăcări, incendiul propagându-se de la soba din locuință

O femeie în vârstă de 42 de ani, din Vaslui, a suferit arsuri de gradul II A – B, gradul III şi gradul IV pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală.

Potrivit prof. dr. Diana Cimpoesu, un elicopter SMURD Iaşi intervine de urgenţă pentru a o transporta la unitatea medicală pentru arşi. Aceasta a fost cuprinsă de flăcări după ce un incendiu a izbucnit în propria sa locuinţa.

C.M. a suferit arsuri ale cailor aeriene superioare. În aceste momente este oxigenată şi ventilată mecanic și internată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă la Clinica de Chirurgie Plastică Reparatorie.

Pacienta a fost surprinsă în locuința cuprinsă de flăcări, incendiul propagându-se de la soba din locuință. A fost găsită de localnici în casă, pe podea, căzută în decubit ventral. La momentul ajungerii la caz am găsit-o în curte, în decubit lateral stâng, pe pământ, dezbrăcată complet de haine, comatoasă, instabilă hemodinamic și respirator, având funingine la nivel cavității bucale. A fost oxigenată cu inducție, cu sonda de 8.0 mm diametru intern, pe suport inotrop pozitiv, S-a început reumplerea volemică, profilaxie antitetanică, antibiotic.

Incendiu puternic la Vaslui. O femeie a fost scoasă din flăcări de vecini

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale (o ambulanță SMURD tip C1 și două autospeciale de stingere cu apă și spumă) și echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Gura Idrici, comună Roșiești.

În incendiu a fost surprinsă o persoană de sex feminin. Până la sosirea echipajelor de intervenție, victima a fost La sosirea echipajelor de intervenție, victima prezenta arsuri și insuficiență respiratorie, echipajul de pe ambulanța SNURD efectuând manevrele specifice în astfel de cazuri.

Victima are 42 ani. Incendiul se manifesta în două camere și la nivelul acoperișului.

Adauga un comentariu