Eveniment-Social

Inedit! Studenții din Iași au fost învățați cum să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale

Publicat: 28 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inedit Studenții din Iași au fost învățați cum să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale
Studenții din Iași au fost învățați cum să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale

Proiectul „Sprijinirea antreprenoriatului și inovației în rândul studenților – provocări și bune practici”, organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), se încheie mâine, 29 februarie 2024. În cadrul acestuia, studenții au fost învățați cum să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale.

Studenții de la UAIC au fost învățați cum să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale

În perioada 27 noiembrie 2023 – 29 februarie 2024 se desfășoară proiectul „Sprijinirea antreprenoriatului și inovației în rândul studenților – provocări și bune practici”, organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Managerul acestuia este prof. univ. dr. Anton Sorin Gabriel.

Scopul proiectului este de a dezvolta abilități antreprenoriale pentru studenții din cadrul UAIC prin schimbul de bune practici. Pe durata acestuia, timp de trei luni, au fost organizate mai multe activități.

Au fost susținute două prelegeri deschise. Prima a avut loc în data de 18 decembrie 2023, cu tema „Modul de finanțare a noilor întreprinderi prin intermediul platformelor de crowdfunding”, susținută de Mozolea-Gherasim Roxana-Gabriela, iar a doua s-a desfășurat pe 9 ianuarie 2024, cu tema „Digital Entrepreneurship”, susținută de Maroof-Amironei Lina. La cele două prelegeri au participat 109 persoane.

În zilele de 19 decembrie 2023 și 8 ianuarie 2024, au avut loc două întâlniri online între studenți și antreprenori de succes din regiune, sub egida Lecției de Antreprenoriat cu Alexandru Aanitei și Iulian Băsu.

În data de 9 martie 2023 a fost organizat un atelier științific pentru doctorat – „Antreprenoriat în condiții de criză: consecințe și provocări”. La acesta s-au înscris 20 de lucrări și 26 de participanți din România (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) și Republica Moldova (Academia de Studii Economice din Moldova, Chișinău; Universitatea de Stat din Comrat, Comrat).

Iuliana Pop Tudose urmează studiile doctorale în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a UAIC și a participat la atelierul științific menționat mai sus.

„A fost pentru mine o experiență nouă, binevenită, cu multe informații utile și interesante. Am descoperit noi conexiuni în diferite domenii de cercetare și consider acest gen de manifestare de bun augur pentru toți participanții”, spune Iuliana Pop Tudose, studentă FEAA, UAIC.

În perioada de trei luni au fost organizate mai multe activități

În data de 15 martie 2024, a avut loc un workshop internațional online pentru studenți, cu tema „Rolul antreprenoriatului în dezvoltarea economică și socială a comunităților locale”. La atelier s-au înscris 34 de lucrări și 54 de participanți din România (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Academia de Studii Economice din București) și din Republica Moldova (Academia de Studii Economice din Moldova, Chișinău).

Nicoleta Raluca Teleman este studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul UAIC și a participat la workshop-ul internațional online pentru studenți, cu tema „Rolul antreprenoriatului în dezvoltarea economică și socială a comunităților locale”.

Tânăra susține faptul că a dobândit o înțelegere profundă și concretă a modului în care antreprenoriatul poate influența pozitiv dezvoltarea economică.

„Datorită acestui eveniment, am dobândit o înțelegere mai profundă și concretă a modului în care antreprenoriatul poate influența pozitiv dezvoltarea economică și socială a comunităților noastre locale. Aspectele care au evidențiat utilitatea acestui eveniment includ conținutul relevant și actual. Subiectele abordate au fost extrem de relevante și actuale, oferindu-ne o perspectivă amplă asupra modului în care antreprenoriatul poate contribui la dezvoltarea durabilă a comunităților noastre”, spune Nicoleta Raluca Teleman, studentă FEAA, UAIC, în legătură cu abilitățile antreprenoriale dobândite.

Adauga un comentariu