Actualitate

INSP a făcut public numărul persoanelor care au decedat după administrarea vaccinului

Publicat: 24 mart. 2021
Un doctor într-un laborator de vaccinare
INSP a făcut publice date privind decesele din România după vaccinarea anti-COVID

INSP a făcut public noi date cu persoanele care au decedat după vaccinare. Sunt 89 de persoane, conform antena3 care au murit după ce şi-au administrat o doză de vaccin. Totuşi, autorităţile spun că nu există nicio legătură între deces şi vaccin.

De altfel, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a explicat că în perioada 1 ianuarie – 14 martie, la nivel naţional au fost înregistrate 7.342 reacții adverse după vaccinare.

Câte persoane au decedat după ce și-au administrat vaccinul împotriva COVID-19

Conform datelor publicate de antena3.ro în intervalul menţionat mai sus au fost înregistrate 89 decedate în rândul persoanelor confirmate COVID-19 şi vaccinate. De asemenea, în documentul publicat se mai arată că au fost raportate RAPI și investigate 5 decese suspecte postvaccinare dar niciunul nu a fost datorat vaccinării.

Întrebare: Ce reacţii adverse au fost raportate şi câte după vaccinarea anti-COVID, vă rog să le transmiteţi defalcat pe tipul de vaccin, pe fiecare lună în parte, de la începutul vaccinării anti-covid în România, până la data de 14 martie inclusiv

Răspuns: În perioada 27.12.2020 – 14.03.2021 au fost raportate 7325 cazuri reacţii adverse post vaccinare indezirabile (RAPI), dintre care 7324 la vaccinul ani COVID-19 și un caz RAPI la vaccinul Hexacima. Cazurile RAPI înregistrate în perioada menţionată şi defalcate pe tip de vaccin anti-COVID19 sunt prezentate în tabelul nr 1.

Menţionăm că vaccinarea cu produsul Moderna a început din data de 4.02.2021 iar vaccinarea cu AstraZeneca din data de 15.02.2021.

Întrebare: Vă rog să transmiteți și câte persoane dintre cele vaccinate anti-covid au decedat post vaccinare în perioada mai sus menționată

Răspuns: În perioada 27.12.2020 – 14.03.2021 au fost raportate RAPI și investigate, 5 decese suspecte post vaccinare, niciunul nu a fost datorat vaccinării. De asemenea, în intervalul 1.01 – 14.03.2021 s-au înregistrat 89 de decese în rândul persoanelor confirmate COVID-19 și vaccinate.

TABELUL INTEGRAL AICI

Un bărbat din Vaslui a murit la 48 deore după administrarea vaccinului Pfizer

În atenţia publică au apărut mai multe cazuri de decese după administrarea vaccinului împotriva COVID-19. De exemplu, un bărbat din Vaslui a murit la 48 de ore după administrarea rapelului Pfizer. Acesta avea 35 de ani şi suferea de insuficientă renală, iar de mai mulţi ani făcea dializă.

“Un echipaj medical a fost solicitat la domiciliul pacientului. A fost resuscitat la faţa locului şi adus în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, ulterior fiind declarat decesul”, au declarat, marţi, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, informează Agerpres.

Un alt caz care a apărut în atenţia publica s-a produs în Prahova unde doi soţi au decedat la câteva ore după ce şi-au administrat vaccinul Pfizer. Cei doi au fost vaccinați împotriva coronavirusului. Înainte de a fi imunizați, cei doi au avut simptome de COVID-19, însă au considerat că au fost răciți și au luat tratament pentru viroză. De asemenea, fiica celor doi este în stare gravă la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Femeia, în vârstă de 66 de ani și bărbatul, în vârstă de 71 de ani au avut simptome asociate infecției cu noul coronavirus, dar au considerat că sunt răciți și nu s-au deplasat la unitatea medicală.
Adauga un comentariu