Actualitate

Interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin, o prezentare a viziunii ruse asupra conflictului cu Ucraina. Președintele Rusiei a spus clar că nu va ataca niciun stat membru NATO

Publicat: 09 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin o prezentare a viziunii ruse asupra conflictului cu Ucraina. Președintele Rusiei a spus clar că nu va ataca niciun stat membru NATO
Interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin

Interviul susținut de Tucker Carlson cu președintele Vladimir Putin a început cu o prezentare a legăturilor ample istorice și culturale dintre ucraineni și ruși. Conducătorul rus a susținut în această parte motivațiile istorice pentru conflictul din Ucraina.

Președintele Putin susține că nu are obiective teritoriale împotriva statelor membre NATO și că singurul motiv pentru care ar ataca un stat membru al Alianței este un atac direct împotriva Rusiei.

Carlson l-a întrebat pe Vladimir Putin de ce se teme occidentul mai mult de Rusia decât de China. Putin a replicat că adevărul este că vestul se teme mai mult de China decât de Rusia și a spus că nu trebuie să gândim în termeni de frică.

Președintele Putin a mai susținut în mod repetat faptul că Federația Rusă a încercat în mod constant să negocieze soluții pentru a se ajunge la o înțelegere cu occidentul. Acesta a explicat că Rusia a transmis constant mesaje către Statele Unite, dar aceste mesaje au fost ignorate.

Șeful statului rus a adăugat că a înțeles foarte bine nevoia de modificări după prăbușirea URSS pe fondul schimbării dramatice a balanței de putere la nivel internațional. Putin a spus despre întrebarea adresată lui Bill Clinton pe care l-a întrebat dacă Rusia poate să adere la NATO. Putin a susținut că inițial Clinton s-a arătat interesat doar ca mai târziu să îi spună că Rusia nu poate adera la NATO.

Rusia și-ar fi dorit să construiască punți de legătură și colaborări importante în mai multe domenii. Motivul pentru care nu ar fi fost dorită Rusia în cadrul NATO ar fi fost faptul că apartenența la organizație ar fi produs un dezechilibru în Alianței.

Președintele rus a spus că a propus chiar și înființarea unui sistem de apărare antirachetă comun între Statele Unite, Uniunea Europeană și Rusia. Scenariu despre care conducătorul rus consideră că ar fi schimbat situația la nivelul întregii lumi.

Refuzul colaborării în dezvoltarea unui scut antirachetă a făcut ca Rusia să investească în dezvoltarea tehnologiei rachetelor hipersonice. De asemenea, în privința expansiunii NATO momentul subliniat ca important a fost Summitul NATO din București când organizația și-a arătat deschiderea pentru aderarea Ucrainei.

Au fost aduse în discuție inclusiv implicațiile economice pentru Federația Rusă ale aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Putin a explicat că între Ucraina și Rusia exista o înțelegere de liber schimb, iar aderarea la UE ar fi dus la inundarea pieței ruse de bunuri din occident.

Un moment cheie în interviu a fost aprecierea calității Agenției Centrale de Informații (CIA) ca organizație. Atunci, Putin a făcut o remarcă și despre încercarea jurnalistului american de a deveni agent al puternicei agenții americane de informații.

 

Adauga un comentariu